Goed herstel L&D Amsterdam in Europa Cup

L&D Amsterdam heeft zich goed hersteld van de 3-4 nederlaag tegen Unipol Bologna van gisteren. In Regensburg hadden de Amsterdamse honkballers vanavond geen enkele moeite met gastheer Buchbinder Regensburg Legionäre. Al in de eerste twee innings werd de basis gelegd voor de uiteindelijke 1-9 overwinning.

Al in de eerste inning namen Michael Duursma, Bas de Jong en Kevin Weijgertse en met honkslagen Mike Bolsenbroek, de Nederlandse pitcher in dienst bij Regensburg, onder vuur. Dat leverden drie punten op. Een Amsterdamse slagbeurt later verdubbelden Björn Hato, opnieuw Duursma en Kenny Berkenbosch met honkslagen die voorsprong tot 0-6. Het luidde een vroegtijdig einde in van het optreden van Mike Bolsenbroek.

Regensburg Legionäre had geen passend antwoord op de vroege Amsterdamse aanval. De Duitse gastheer scoorde pas zijn eerste punt bij twee man uit in de zevende inning. Dat punt werd gescoord door Maik Ehmcke op een hit van Matt Vance. Op dat moment had L&D Amsterdam via een punt in de vierde inning de voorsprong al vergroot tot 0-7. Door vrije lopen voor Bas de Jong en Kenny Berkenbosch, met volle honken, bracht L&D Amsterdam in de achtste inning de eindstand op 1-9.

Belangrijke stap

De Amsterdamse honkslagen werden vanavond geslagen door Björn Hato (2 uit 2), Michael Duursma (2 uit 3), Percy Isenia (1 uit 3), Bas de Jong (1 uit 4), Kenny Berkenbosch (1 uit 4), Kevin Weijgerste (1 uit 5) en Roeland Henrique (1 uit 5). Duursma scoorde dit duel uiteindelijk driemaal en sloeg twee ploeggenoten binnen.
Pitcher Ben Grover kreeg uiteindelijk de winst op zijn naam. Hij kreeg in zeven innings slechts vijf honkslagen tegen. In de laatste twee innings gooide Kyle Ward de wedstrijd uit. Hij kreeg geen honkslagen meer tegen en gooide drie keer drie slag.

Met de winst heeft L&D Amsterdam een belangrijke stap gezet op weg naar de finale. In tegenstelling tot L&D Amsterdam had Regensburg Legionäre gisteren zijn eerste wedstrijd wel gewonnen. Eerder op de dag won Unipol Bologna met 14-4 in acht innings van T&A San Marino. Daardoor hebben de Amsterdammers ondanks hun verlies van gisteren nog alle zicht op een plaats in de finale.

           1 2 3 4 5 6 7 8 9 R H E
L&D AMSTERDAM     3 3 0 1 0 0 0 2 0 9 9 1
REGENSBURG LEGIONÄRE 0 0 0 0 0 0 1 0 0 1 5 6

Werpcijfers L&D Amsterdam
Ben Grover (6 1/3): 4-2-5-1
Kyle Ward (2 2/3): 3-0-0-0

Werpcijfers Regensburg Legionäre
Mike Bolsenbroek (1 2/3+1 man): 2-2-6-1
James Larsen (4 1/3): 0-0-2-5
Philipp Meyer (3): 2-5-1-0

 

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page