Kinheim tijdens Europa Cup opnieuw onderuit

De terugkeer op Europees niveau verloopt voor Corendon Kinheim tot nog toe allerminst soepel. De Haarlemse ploeg keerde gisteren voor het eerst sinds 2009 terug in een Europa Cup-toernooi, maar staat na twee wedstrijden nog altijd met lege handen. Na Telemarket Rimini was vandaag ook de Franse kampioen Rouen Huskies te sterk voor Kinheim: 7-9. Ondanks de slechte start houdt de Nederlandse landskampioen wel zicht op de finale.

De Haarlemse honkballers, die het deze week in Spanje moeten doen zonder hoofdcoach Hans Lemmink, liepen tegen de Franse landskampioen negen innings lang achter de feiten aan. Al meteen in de eerste inning werd Kinheim, met de negentienjarige Glenn Wassink op de heuvel, onder druk gezet.

De pitcher van het Rookie League-team van Corendon Kinheim, die nog niet eerder voor de hoofdmacht is uitgekomen in de hoofdklasse, begon ongelukkig aan de wedstrijd. Van de eerste zes tegenstanders die hij tegenover zich kreeg, sloegen er vijf een honkslag. Daarop kon meteen driemaal worden gescoord en kreeg de Haarlemse ploeg de zware taak om die achterstand weg te werken.

Missie

Dat moest gebeuren onder leiding van pitcher Jean-Paul Gulinck, die na de zesde Franse honkslag in de tweede inning Wassink op de heuvel had afgelost. Maar in de missie slaagden de honkballers eigenlijk geen enkel moment. Tot viermaal aan toe kwam Rouen Huskies dit duel aan de leiding. In de derde inning opnieuw na twee vrije lopen van pitcher Gulinck en in de zesde inning via hits van Carlos Heraud en Boris Marche.

Aanvankelijk wist Kinheim drie keer de achterstand weg te werken op het pitchen van de Venezolaanse voormalig Triple A-pitcher José Rodriguez. Maar de kansen waren minimaal. Korte stop René Cremer bleek aanvallend het meest waardevol. Hij sloeg twee hits en scoorde punten in de eerste, vijfde en zevende inning. Uiteindelijk kwam Corendon Kinheim op het pitchen van José Rodriguez en closer Keino Perez tot tien hits, maar kreeg de ploeg ook zeven keer drie slag.

Hoop

Corendon Kinheim gebruikte tegen Rouen Huskies vier pitchers.

Corendon Kinheim gebruikte tegen Rouen Huskies vier pitchers.
Foto: © Ezio Ratti/FIBS

De Haarlemse pitchers kwamen geen enkel moment in de wedstrijd. Pim Walsma moest in de vierde inning al het pitchen overnemen van Jean-Paul Gulinck. In de achtste inning betrad Arshwin Asjes de heuvel. Hij moest de winst uit handen geven. Bij een 6-6 gelijke stand ging eerst René Cremer in de fout, waarna Asjes zelf ook de bal langs zijn ploeggenoot gooide. Daarop kon Bastien Dagneau zijn ploeg voor de vierde maal dit duel op voorsprong brengen. Een honkslag van Carlos Heraud zorgde hierna voor de beslissing. Twee punten liepen binnen en het verschil was definitief gemaakt.

In de gelijkmakende negende inning scoorde Dirk van ’t Klooster na zijn tweede honkslag nog wel het zevende punt op een hit van Jeffrey Arends, maar strikeouts voor Ramiro Balentina en Quintin de Cuba maakten een einde aan de hoop van Kinheim op alsnog een goede afloop.

Finale

Plaatsing voor de finale van aankomende zondag is door het tweede verlies op rij een zware opdracht geworden, maar is nog niet onmogelijk voor de honkballers van Corendon Kinheim. De Haarlemse ploeg mag dan in de laatste drie wedstrijden niet meer verliezen en moet bovendien zaterdag met een verschil van enkele punten winnen van Draci Brno. De Tsjechen wisten namelijk gisteren wel te winnen van Rouen Huskies.

         1 2 3 4 5 6 7 8 9 R H E
ROUEN HUSKIES   3 0 2 0 0 1 0 0 3  9 10 1
CORENDON KINHEIM  1 2 0 0 2 0 1 0 1 7 10 2

Werpers Rouen Huskies
José Rodriguez (6 1/3+ 1 man): 3-4-8-1
Keino Perez (2 2/3): 4-1-2-0

Werpers Corendon Kinheim
Glenn Wassink (1+ 1 man): 0-0-6-0
Jean Paul Gulinck  (2 1/2+3 man): 1-4-1-0
Pim Walsma (4):  2-3-2-0
Arshwin Asjes (1 2/3): 0-1-1-2

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page