Stuifbergen naar Double A Rock Cats

De 24-jarige Tom Stuifbergen is door zijn profclub Minnesota Twins gepromoveerd naar het Double A-team New Britain Rock Cats. Stuifbergen kwam nog niet eerder uit voor dit team van zijn Amerikaanse werkgever. Wel speelde hij eerder al eens een wedstrijd voor het Triple A-team. De Nederlandse pitcher meldt zich later vandaag in Richmond bij zijn nieuwe team.

Stuifbergen was dit jaar begonnen aan zijn zevende profseizoen en zijn vierde seizoen voor het Class A Advanced Fort Myers Miracle. In 2011 promoveerde de Nederlandse pitcher voor één wedstrijd naar het Triple A-team Rochester Red Wings. Hij kwam toen in vijf innings tot vijf keer drie slag en vier honkslagen en één verdiend punt tegen. Dat was een homerun.

Voor Fort Myers Miracle speelde Stuifbergen dit seizoen tot dusver elf wedstrijden. Hij gooide in 56 2/3 innings 28 keer drie slag en slechts twee keer vier wijd. De startend pitcher heeft momenteel een verdiende puntengemiddelde van 3.65 met twee zeges en drie nederlagen.

Geannuleerd

De Nederlandse international zou voor de koploper uit de Florida State League South morgen de wedstrijd starten tegen Brevard County Manatees. Die start is geannuleerd nu Stuifbergen zich in Richmond moeten melden bij zijn nieuwe team.

New Britain Rock Cats speelt de komende dagen vijf uitwedstrijden tegen Richmond Flying Squirrels en Bowie Baysox, waarna een serie van vijf thuiswedstrijden volgt tegen Altoona Curve en Harrisburg Senators. Naast pitcher Loek van Mil en buitenvelder Kalian Sams wordt Stuifbergen de derde hoofdklasser op Double A-niveau van de Amerikaanse Minor League.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page