Belangrijke winst voor Corendon Kinheim

Corendon Kinheim heeft vandaag een belangrijke overwinning geboekt tijdens het Europa Cup-toernooi in Barcelona. De Nederlandse landskampioen versloeg in een lastige partij het Duitse Paderborn Untouchables met 9-6. Bryan Engelhardt sloeg voor de Haarlemse ploeg een homerun en scoorde vier van de negen punten van Kinheim.

Voor Corendon Kinheim is de opdracht voor de komende dagen simpel: winnen. Het is de enige mogelijkheid voor de honkballers uit Haarlem om nog enig zicht te houden op plaatsing voor de finale aan het einde van de week. Vandaag volbracht de selectie van coaches Wim Martinus en Stanley Engelhardt de eerste taak. Paderborn Untouchables werd met 9-6 verslagen.

Gemakkelijk ging het echter niet voor Kinheim. Al in de eerste inning werden de Nederlandse honkballers in Barcelona op een 0-2 achterstand gezet nadat startend pitcher Leon Boyd honkslagen moest incasseren van Matthew Martin en Jendrick Speer. Die achterstand liep op tot 0-3 na een driehonkslag van van opnieuw Martin.  Een tweepunten-homerun van Bryan Engelhardt  in de derde inning zorgde ervoor dat de achterstand niet in rap tempo opliep. Engelhardt nam daarbij Ramiro Balentina (honkslag) mee over de thuisplaat.

Kantelen

Uiteindelijk wist Kinheim in de vijfde inning de wedstrijd te kantelen. Bij een 2-4 achterstand scoorde de ploeg viermaal om voor het eerst dit duel op voorsprong te komen. Na vrije lopen voor Ramiro Balentina, Bryan Engelhardt en Quintin de Cuba sloegen Mervin Gario en René Cremer elk twee punten binnen. Die voorsprong gaf Kinheim niet meer uit handen. Via een punt van Bryan Engelhardt op een honkslag van Roy Seltenrijch in de zesde inning en hits van Ramiro Balentina, Bryan Engelhardt (tweehonkslag) en Quintin de Cuba in achtste inning liep de ploeg uit naar de 9-6 winst.
Paderborn Untouchables scoorde zijn laatste twee punten gescoord nadat closer Arshwin Asjes in de achtste inning het pitchen over had genomen van reliever Jean-Paul Gulinck. Hij moest meteen vier honkslagen incasseren en zag de Duitse honkballers tot één punt verschil terugkomen.

Beide teams kwamen dit duel tot elf honkslagen. Linksvelder Bryan Engelhardt was aan Haarlemse kant de belangrijkste man. Hij sloeg drie hits en kwam viermaal op de honken. Door onder meer zijn homerun en tweehonkslag scoorde hij viermaal. Catcher Ramiro Balentina kwam met onder meer twee hits tot drie punten.

Corendon Kinheim blijft door de eerste winst van dit toernooi in de race voor een plaats in de finale. Dan moeten de komende twee wedstrijden tegen C.B. Barcelona (morgenavond) en T&A San Marino (zaterdagmiddag) wel worden gewonnen.

                        1 2 3 4 5 6 7 8 9  R  H E
PADERBORN UNTOUCHABLES  2 0 1 1 0 0 0 2 0  6 11 1
CORENDON KINHEIM        0 0 2 0 4 1 0 2 X  9 11 3

Werpcijfers Paderborn Untouchables:
Taylor Swift (4 1/3+2 man): 3-8-5-0
Daniel Rahn (3 2/3): 3-1-6-1

Werpcijfers Corendon Kinheim:
Leon Boyd (6): 7-2-7-2
Jean-Paul Gulinck (1): 1-1-0-1
Arshwin Asjes (2): 1-0-4-0

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page