EC-winst noodzakelijk voor Corendon Kinheim

Na twee speeldagen is Corendon Kinheim op het Europa Cup-toernooi in Barcelona nog het enige team zonder overwinning. De Haarlemmse honkballers staan daarmee verrassend onderaan. En dus moet er vandaag worden gewonnen tegen Paderborn Untouchables om de weg omhoog in te zetten. L&D Amsterdam wacht in Regensburg een eenvoudige klus tegen Bern Cardinals.

Corendon Kinheim had in Barcelona een teleurstellende start van het Europa Cup-toernooi. Op de openingsdag werd in Spanje met 1-0 verloren van Telemarket Rimini. Gisteren moest de Haarlemse ploeg met 7-9 ook het onderspit delven tegen Rouen Huskies. Om uitzicht te houden op een plaats in de finale moeten de resterende wedstrijden worden gewonnen. En dat begint vanochtend met het duel tegen Paderborn Untouchables.

Deze Duitse ploeg won inmiddels één van zijn twee wedstrijden. In het eerste duel werd met 2-4 verloren van C.B. Barcelona. Gisteren werd er met 0-2 gewonnen van Draci Brno. In die wedstrijd gooide pitcher Harry Glynne (9-3-5-0) een complete wedstrijd.

Eenvoudig

In vergelijking met Corendon Kinheim heeft L&D Amsterdam het vandaag relatief eenvoudig. De Amsterdammers wonnen gisteren wel (1-9 tegen Buchbinder Legionäre) en liggen daarmee nog goed op koers voor een plaats in de eindstrijd. Die lijkt Unipol Bologna niet meer te ontgaan. De Italianen wonnen, na hun zege tegen L&D Amsterdam, gisteren ook van T&A San Marino. Bologna draaide een 0-4 achterstand in de vijfde inning om in een 5-4 voorsprong en klaarde de klus door negen punten in de achtste inning.

L&D Amsterdam wacht vandaag een op papier eenvoudige wedstrijd tegen Bern Cardinals. De Zwitserse honkballers maakten in hun eerste twee wedstrijden al tien veldfouten en wisten tot nog toe niet te winnen. Zowel tegen Buchbinder Legionäre (8-14) als tegen SK KRC Eagles Prague (12-4) ging de ploeg onderuit.

Programma Barcelona
10.30 uur: Corendon Kinheim – Paderborn Untouchables
15.00 uur: Rouen Huskies – Telemarket Rimini
19.30 uur: C.B. Barcelona – Draci Brno

Programma Regensburg
11.00 uur: SK KRC Eagles Prague – Var group Unipol Bologna
15.00 uur: L&D Amsterdam – Bern Cardinals
19.00 uur: Buchbinder Legionaere – T&A San Marino

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page