L&D Amsterdam bezorgt Zwitsers een knock-out

In totaal twee innings was er vanmiddag in het Duitse Regensburg sprake van een wedstrijd tussen L&D Amsterdam en Bern Cardinals. Vanaf de derde inning was het voorbij en bezorgden de Amsterdamse honkballers hun Zwitserse tegenstander een forse knock-out. Na zes innings was de wedstrijd bij een stand van 16-1 voorbij.

Dat het geen al te zware wedstrijd zou worden, was al eerder duidelijk geworden. Bern Cardinals wist tot dusver nog geen wedstrijd te winnen en ging in twee duels tienmaal in de fout. Ook tegen de Nederlandse honkballers wist de ploeg uit Bern niet foutloos te blijven. Startend pitcher Tobias Imboden zag zijn ploeg in de eerste vier innings viermaal in de fout gaan, waardoor de score in rap tempo opliep.

In de derde inning produceerde L&D Amsterdam acht hits en ging Bern Cardinals driemaal in de fout. Daardoor liepen de Amsterdamse honkballers in deze slagbeurt maar liefst acht punten binnen. In de vierde inning vergrootte Wesley Connor de voorsprong tot 10-0. Hij was even daarvoor in de wedstrijd gekomen als linksvelder en joeg de vierde pitch die hij zag over de omheining in het linksveld. Bas de Jong (honkslag) nam hij daarbij mee over de thuisplaat.

Laatste offensief

Een laatste offensief in de zesde inning zorgde ervoor dat de wedstrijd vroegtijdig kon worden beëindigd. In deze slagbeurt bracht L&D Amsterdam met vier honkslagen zijn totaal op veertien hits en passeerden nog eens zes spelers de thuisplaat. Rookie Patrick Bok sloeg deze inning in zijn eerste slagbeurt, met twee man uit, meteen met een walk-off honkslag het laatste punt binnen.

Pitcher Jos de Jong schakelde voor L&D Amsterdam dertien spelers op rij uit voordat Marc Obussier met zijn honkslag in de vijfde inning de aspiraties op een perfect game voor de Amsterdamse pitcher verpestte. Prompt ging linksvelder Wesley Connor in de fout, waardoor even later Angelo Rodriguez met een honkslag Obussier voor het enige Zwitserse punt richting de thuisplaat kon sturen. In de zesde inning kreeg Nick Stuifbergen de derde en laatste honkslag van Bern Cardinals tegen.

        1 2 3 4 5 6  R H E
BERN CARDINALS 0 0 0 0 1 0 1 3 4
L&D AMSTERDAM  0 0 8 2 0 6 16 14 1

Werpcijfers Bern Cardinals
Tobias Imboden (4): 0-2-10-4
Thierry Burkhardt (1 2/3+2 man): 1-3-4-0

Werpcijfers L&D Amsterdam
Jos de Jong (5): 4-0-2-1
Nick Stuifbergen (1): 1-0-1-0

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page