Neptunus revancheert zich tegen UVV

DOOR Neptunus had nog iets goed te maken. In het eerste deel van de competitie verloren de Rotterdamse honkballers hun eerste wedstrijd uit de serie tegen UVV. Vanavond werd dat rechtgezet. Vaessen Pioniers en Mr.Cocker HCAW zorgden voor het eerste gelijkspel van dit seizoen.

UVV stuntte donderdag 18 april tegen DOOR Neptunus. In Rotterdam won de Utrechtse ploeg met een 0-6 shut-out van Neptunus. Van de eerste vijftien wedstrijden voor de Rotterdamse honkballers was het de enige nederlaag. Neptunus liet zich dat niet nog eens gebeuren. Op eigen veld revancheerde de ploeg zich met een shut-out in eigen voordeel. De ploeg van hoofdcoach Evert-Jan ’t Hoen bewees zichzelf een goede dienst door nu snel te scoren. Hits van Gianison Boekhoudt, Benjamin Dille en Raily Legito leverden in de eerste Rotterdamse slagbeurt twee punten op.

Pitcher Jurjen van Zijl herstelde zich sterk en stond pas in de vijfde inning de volgende honkslag toe. Het kwaad was toen al geschied. UVV kwam er niet meer aan te pas op het pitchen van Diegomar Markwell (6-1-5-0 in acht innings).
In het Neptunus Familiestadion werkte de Curaçaose werper zich probleemloos door de eerste innings. Pas in de vierde slagbeurt voor UVV liet Stijn van der Meer de eerste honkslag voor zijn ploeg optekenen. Hij was nog maar de eerste honkloper voor UVV dit duel. In de innings daarna volgden Ferd van Stekelenburg en Giovanni Samboe (vijfde inning), Dennis de Quint (zesde inning) en Jordan Illis (achtste inning) nog met hits, maar gevaarlijk werd UVV geen enkele keer. Zodoende bleken de twee Rotterdamse punten beslissend voor de eindstand: 2-0.

Gelijkspel

In Bussum werd vanavond het eerste gelijkspel van het seizoen een feit. Na negen innings waren Mr.Cocker HCAW en Vaessen Pioniers volledig in balans: elk twee punten, zeven honkslagen en nul veldfouten. Het beslissende moment werd de werperswissel bij Vaessen Pioniers. Bij de Hoofddorpse ploeg, die pitching-coach Dave Draijer de eerste slagman liet gooien, was ‘reliever’ Josh Rickards zeven innings lang op weg naar de winst. Hij kreeg alleen een punt tegen toen Dylan de Mello (tweehonkslag) in de derde inning kon scoren op een hit van Jasper Keijzer.

Vaessen Pioniers had toen al een 0-1 voorsprong genomen. Philip Ortez had de derde pitch van Sander Helmendach (2-1-6-0 in 6 2/3 inning) voor drie honken het linksveld ingeslagen en kon vier ballen later al de thuisplaat passeren. In de vierde inning bracht Danny Rombley op een stootslag van Kevin Dirksen zijn ploeg opnieuw op voorsprong.
Op het moment dat Josh Rickards (5-0-3-0) in de achtste inning werd vervangen, slaagde HCAW er alsnog in een gelijkspel uit het vuur te slepen. Via hits van Jorin van Amstel en pinch-hitter Jurrien Overman op het pitchen van Dennis Buring en Bayron Cornelisse werd het uiteindelijk 2-2.

Veerkracht

Korte stop Ilja  Buschman in zijn eerste wedstrijd voor AdoLakers.

Korte stop Ilja Buschman in zijn eerste wedstrijd voor AdoLakers.
Foto: © Fred Reuling

Vijf veldfouten door vijf verschillende spelers in de eerste inning, drie punten tegen krijgen en uiteindelijk alsnog met ruime cijfers winnen. Mampaey The Hawks beschikte vanavond tegen hekkensluiter AdoLakers over die veerkracht. De honkballers uit Dordrecht counterden met drie punten in de tweede en twee runs in de derde inning om na het rampzalige begin weer de leiding in de wedstrijd over te nemen. AdoLakers moest machteloos toezien hoe The Hawks er vanavond lustig op los sloeg.
Het leverde uiteindelijk een curieuze wedstrijd op. In twee innings tijd scoorde de Dordste ploeg maar liefst veertien punten, waarvan negen in de zesde inning toen vijftien spelers het slagperk betraden.

Pitcher Kevin van Veen stond in vijf innings alleen een honkslag toe aan Nurison Leonora. Mede door zes veldfouten en zeven vrije lopen kreeg AdoLakers in de tussentijd toch de kans om dit duel vijfmaal te scoren. Na hits van Nurison Leonora, Kelvi Martinez en Wamaer Bordewijk op het pitchen van Rick van Dijck kon AdoLakers in de zesde inning terugkomen tot 8-19. De wedstrijd moest hierna echter door de curfew-regel worden beëindigd.
In de zes innings maakten beide teams samen elf veldfouten (Hawks 7, AdoLakers 4), sloegen zij negentien honkslagen (Hawks 15, AdoLakers 4) en scoorden de twee ploegen 27 punten. Zeven spelers van The Hawks kwamen dit duel tot twee honkslagen. Derde honkman Urving Kemp sloeg vier spelers binnen en scoorde zelf tweemaal.

Ilja  Buschman maakte dit duel als korte stop zijn debuut voor AdoLakers. Hij werd daarmee de dertigste speler die dit seizoen voor de Haagse ploeg is uitgekomen.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page