Corendon Kinheim na shut-out dichtbij finale

Ondanks twee vroege nederlagen ligt Corendon Kinheim nog altijd op schema voor een plaats in de finale van aankomende zondag. De Haarlemse ploeg speelde vanavond in Barcelona een uitstekende wedstrijd tegen de gastheer, won met 7-0 en is in principe nog maar één overwinning verwijderd van een plaats in de eindstrijd.

Die wedstrijd moet morgen wel worden gewonnen van Draci Brno. En juist die Tsjechische ploeg zorgde vanmiddag voor een enorme stunt door op eenvoudige wijze de ongeslagen koploper Telemarket Rimini te verslaan. Met dertien hits en een goed heuveloptreden van pitcher Petr Minarik werd met 3-10 gewonnen en is Draci Brno nu in Barcelona na vier speeldagen de verrassende koploper.

Hoewel alles nog open ligt in het Europa Cup-toernooi in de Spaanse stad, lijkt de kans groot dat Telemarket Rimini zich morgen door middel van een overwinning op Paderborn Untouchables als eerste ploeg plaatst voor de finale. In de middag spelen Corendon Kinheim en Draci Brno in dat geval dan onderling om het tweede toegangsbewijs voor de finale.

Helpende hand

Zolang de Haarlemse ploeg de vorm van vandaag vasthoudt, lijkt er voor Corendon Kinheim geen vuiltje aan de lucht. Pitcher Nick Veltkamp stak coaches Wim Martinus en Stanley Engelhardt vanavond de helpende hand toe. Hij gooide een complete wedstrijd en zorgde er daarmee voor dat er morgen voldoende verse pitchers beschikbaar zijn voor de ‘halve finale’ tegen Draci Brno.
Veltkamp gooide in negen innings negen keer drie slag en stond slechts vier honkslagen toe. Barcelona kreeg pas in de zevende inning zijn eerste en enige loper op het derde honk. Dat gebeurde na de derde Spaanse honkslag van dit duel. Veltkamp hield echter probleemloos stand. Hij gaf zijn heuveloptreden in de negende inning extra glans door op rij drie pinch-hitters met drie slag aan de kant te zetten.

Bryan Engelhardt (Corendon Kinheim) steelt het tweede honk.

Bryan Engelhardt (Corendon Kinheim) steelt het tweede honk.
Foto: © Ezio Ratti/FIBS

Corendon Kinheim was zelf in de tweede inning zonder een honkslag te slaan al op voorsprong gekomen. Bryan Engelhardt schoof na zijn vrije loop door een gestolen honk en schijn op naar drie. Vanaf daar kon hij de thuisplaat passeren op een wilde worp. Niettemin ging het slagwerk de Haarlemse honkballers vandaag ook gemakkelijk af. De ploeg kwam dit duel tot negen hits, waarvan twee van Bryan Engelhardt en Mervin Gario. Een tweehonkslag van René Cremer en de eerste hit van Bryan Engelhardt brachten de voorsprong in de derde inning op 3-0.

Goede wedstrijd

In de zesde inning verdubbelde Kinheim zijn voorsprong via onder meer hits van Jeffrey Arends, en Quintin de Cuba. Bryan Engelhardt bekroonde zijn goede wedstrijd met een driehonkslag in de zevende inning om even later de eindstand op 7-0 te bepalen.

De eerste ronde van het Europa Cup-toernooi wordt morgen afgesloten met de laatste drie wedstrijden uit de eerste ronde. Op zondag spelen de nummers één en twee in de finale om een plaats in de Europese cupfinale van augustus.

                 1 2 3 4 5 6 7 8 9  R H E
C.B. BARCELONA   0 0 0 0 0 0 0 0 0  0 4 1
CORENDON KINHEIM 0 1 2 0 0 3 1 0 X  7 9 2

Werpcijfers C.B. Barcelona
Eric Paez (5+3 man): 3-5-6-0
Oscar Jimenez (3): 1-2-3-1

Werpcijfers Corendon Kinheim
Nick Veltkamp (9): 9-3-4-2

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page