Finale vrijwel onbereikbaar voor L&D Amsterdam

De kans dat L&D Amsterdam zondag in Regensburg in de finale staat van het Europa Cup-toernooi, is even onwaarschijnlijk geworden als dat de Italiaanse pitcher Tiago Da Silva vandaag een punt zou toestaan aan de Amsterdamse honkballers. L&D Amsterdam ging met 0-4 machteloos onderuit en moet nu hopen op een Europees honkbalwonder.

Dat wonder moet komen uit Zwitserland. Alleen als honkbaldwerg Bern Cardinals morgenochtend het onwaarschijnlijke presteert en T&A San Marino op een nederlaag trakteert, kunnen de Amsterdamse honkballers hun Europese avontuur zondag nog afsluiten met een finale tegen het sterke Unipol Bologna. De kans is echter groot dat voor de ploeg van hoofdcoach Sidney de Jong het toernooi er na de wedstrijd van morgen tegen SK KRC Eagles Prague gewoon op zit.

De Italiaanse pitcher Tiago Da Silva maakte aan alle Amsterdamse illusies vanmiddag een eind. Hij was acht innings lang onbespeelbaar voor de Amsterdammers. Hij stond alleen honkslagen toe aan Roeland Henrique (vierde inning), Percy Isenia (zesde inning) en Kenny Berkenbosch (zevende inning). Die maskeerde hij echter met zes strikeouts, waardoor L&D Amsterdam geen enkel moment in de buurt kwam van een punt.

Uitglijder

De kampioen uit de Italian Baseball League was er vandaag op gebrand de uitglijder van gisteren weg te poetsen. Toen werd in tien innings verrassend verloren van Buchbinder Legionaere en leek een plaats in de finale even in gevaar te komen. Na de wedstrijd tegen L&D Amsterdam konden de spelers uit San Marino alsnog opgelucht ademhalen. Vier punten waren voldoende voor de verdiende shut-out tegen L&D Amsterdam.

Vreugde bij Lorenzo Avagnina (T&A San Marino).

Vreugde bij Lorenzo Avagnina (T&A San Marino).
Foto: © Gregor Eisenhuth/FIBS

In de eerste inning opende de ploeg al de score via hits van voormalig hoofdklassespelers Seth La Fera en Wuillians Vasquez. In de vijfde inning moest startend pitcher Kevin Heijstek ook het tweede punt toestaan. Lorenzo Avagnina sloeg de bal terug naar de Nederlandse werper om veilig het eerste honk te bereiken. Na een gestolen honk en een grondbal kon hij de thuisplaat passeren op een hit van opnieuw Vasquez.

Voorsprong

In de zesde en zevende inning liep de voorsprong verder op tot de 0-4 eindstand. Francesco Imperiali en Seth La Fera konden een punt scoren op honkslagen van respectievelijk Giovanni Pantaleoni en Mattia Reginato. Tegen de tijd dat Reginato de thuisplaat had gepasseerd, was Heijstek op de heuvel al vervangen. Uiteindelijk gebruikte hoofdcoach Sidney de Jong dit duel vijf pitchers, die samen dertien honkslagen tegen kregen. Voormalig Mr.Cocker HCAW-speler Wuillians Vasquez sloeg er drie voor de ploeg uit San Marino.

Voor L&D Amsterdam was het al de tweede nederlaag van dit toernooi. Op de eerste dag werd al met 3-4 verloren van Unipol Bologna. Deze Italiaanse ploeg verzekerde zich vandaag met een 2-9 overwinning op Bern Cardinals als eerste ploeg van een plaats in de finale. T&A San Marino kan nu morgen hetzelfde doen.

                1 2 3 4 5 6 7 8 9  R  H E
T&A SAN MARINO  1 0 0 0 1 1 1 0 0  4 13 1
L&D AMSTERDAM   0 0 0 0 0 0 0 0 0  0  4 0

Werpcijfers T&A San Marino
Tiago De Silva (8): 6-3-3-1
Darwin Cubillan (1): 1-0-1-0

Werpcijfers L&D Amsterdam
Kevin Heijstek (6): 6-1-10-0
Daan Hendrix (1/3+1 man): 0-2-1-0
Jurrian Koks (2): 2-1-2-0
Kyle Ward (1 man): 0-1-0-0
Nick Stuifbergen (2/3): 0-0-0-0

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page