Kalian Sams naar Triple A Tucson Padres

Met twee homeruns maakte Kalian Sams op 5 mei een spectaculaire entree in de organisatie van San Diego Padres. In een maand tijd sloeg de Nederlandse profhonkballer zich naar de top van het homerunklassement van het Double A-team San Antonio Missions. Hij kan nu zijn koffers pakken voor de reis naar Tucson. Sams heeft promotie gekregen naar het Triple A-team.

De start van Kalian Sams bij San Antonio Missions, het Double A-filiaal van San Diego Padres, was sensationeel. In zijn eerste veertig slagbeurten produceerde de Nederlandse international veertien hits (.350), waaronder zeven homeruns. Het leverde hem halverwege mei de titel Texas League Player of the Week op.
De afgelopen periode verliep echter een stuk stroever. De buitenvelder sloeg nog maar vier hits in de daaropvolgende 37 slagbeurten (.108).

Gisteravond liet Sams zien zijn kwaliteiten nog altijd niet te hebben verloren. In de wedstrijd tegen Frisco RoughRiders sloeg hij gisteravond twee hits, waaronder een tweehonkslag. In de zesde inning ramde hij een bal diep over de omheining van het Wolff Stadium. Het was zijn tiende homerun van dit seizoen, de meeste van San Antonio Missions.

Bericht

Zijn twee hits en twee binnengeslagen punten konden voor Sams op geen beter moment komen. Na afloop van de wedstrijd kreeg Sams het bericht dat hij zich kan gaan melden bij Tucson Padres, het Triple A-team van San Diego Padres. In zijn zevenjarige profcarrière kwam Sams nog niet eerder uit in de hoogste competitie van de Minor League.

Sams wordt de dertiende in Nederland geschoolde honkballer die het Triple A-niveau heeft bereikt. Eerder gingen Win Remmerswaal, Robert Eenhoorn, Rikkert Faneyte, Ralph Milliard, Evert-Jan ’t Hoen, Ferenc Jongejan, Rogearvin Bernadina, Rick van den Hurk, Gregory Halman, Loek van Mil, Rodney Daal en Tom Stuifbergen hem voor. Zeven van die twaalf spelers haalden uiteindelijk de Major League.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page