Corendon Kinheim naar finale Europa Cup

Met de tweede complete wedstrijd voor een Corendon Kinheim-pitcher binnen 24 uur heeft de Nederlandse landskampioen zich geplaatst voor de finale van het Europa Cup-toernooi. Na Nick Veltkamp was ditmaal pitcher David Bergman de grote man bij de Haarlemse ploeg. Bergman stond in negen innings maar twee honkslagen toe en leidde zijn ploeg naar een 0-1 zege op Draci Brno.

Corendon Kinheim had zijn Europa Cup-toernooi niet ongelukkiger kunnen beginnen. De Haarlemse ploeg verloor op het Europa Cup-toernooi in Barcelona zijn eerste twee wedstrijden. Op de openingsdag werd met 1-0 verloren van Telemarket Rimini. Een dag later volgde zelfs een gevoelige 7-9 nederlaag tegen Rouen Huskies. De finale leek verder weg dan ooit.

Coaches Wim Martinus en Stanley Engelhardt wisten hun spelers echter tijdig op het juiste spoor te krijgen. Zo kon het gebeuren dat de Haarlemse honkballers vanmiddag alsnog konden spelen voor een plaats in de finale. Er vanuit gaande dat de Italiaanse honkballers van Telemarket Rimini zich later op de avond met een winst op Paderborn Untouchables zouden plaatsen, speelden Kinhheim en Draci Brno vanmiddag in een onderlinge wedstrijd om het tweede toegangsbewijs voor de finale.

Verrassend

Brno had zich verrassend naar de kop van het klassement geslagen door onder meer een onverwachtse 4-10 zege tegen Telemarket Rimini. Daarbij geholpen door de slechte start van Corendon Kinheim. Maar winnen van Kinheim was vandaag uitgesloten. Geïnspireerd door de complete wedstrijd van gisteravond door Nick Veltkamp, gooide vanmiddag international David Bergman alles in de strijd. Negen innings lang bestookte hij zijn tegenstander met de meest lasige ballen. Uiteindelijk kwam hij tot tien strikeouts en stond hij geen enkel punt toe.

David Bergman (Corendon Kinheim) gooide nu een complete wedstrijd.Nick Veltkamp gooide een complete wedstrijd voor Corendon Kinheim..

David Bergman (Corendon Kinheim) gooide nu een complete wedstrijd.Nick Veltkamp gooide een complete wedstrijd voor Corendon Kinheim.
Foto: © Ezio Ratti/FIBS

Draci Brno kreeg door een veldfout (eerste inning), vier wijd (tweede inning), honkslag (derde inning) en geraakt werper (vijfde inning) tot aan de negende inning viermaal een loper op de honken. Maar pas in de negende inning bereikte de eerste Tsjech veilig het tweede honk. Zachary Alan Samuels kon na zijn tweede honkslag van dit duel een honk opschuiven op een opofferingsstootslag van Alexander Derhak. Bergman bleef koel en schakelde uiteindelijk Tomas Polansky uit met drie slag om de winst te bezegelen.

Scoringspositie

De hits van Zachary Alan Samuels in de derde en negende inning waren uiteindelijk de enige die pitcher David Bergman dit duel toe had gestaan. Niettemin had ook Kinheim vandaag aanvallend geen gemakkelijke wedstrijd. Bij Draci Brno hield Martin Schneider negen innings stand op de heuvel. Hij stond slechts vier honkslagen toe. Kinheim kreeg zodoende pas in de vijfde inning zijn loper in scoringspositie. Mervin Gario (geraakt werper) kwam door een gestolen honk op twee en kon van daar scoren op een hit van Rachid Engelhardt, nog maar de tweede Haarlemse honkslag dit duel.

Uiteindelijk kreeg ook Kinheim zodoende slechts eenmaal een loper in scoringspositie. Want na de honkslagen van Jeffrey Arends (tweede inning), Bryan Engelhardt (zevende inning) en Dirk van ’t Klooster (negende inning) strandde telkens de loper op het eerste honk. Het punt van Mervin Gario werd zodoende de belangrijkste van dit toernooi. Het bleek uiteindelijk het toegangsbewijs voor Kinheim voor de eindstrijd van morgenmiddag.

         1 2 3 4 5 6 7 8 9  R H E
CORENDON KINHEIM 0 0 0 0 1 0 0 0 0  1 4 1
DRACI BRNO    0 0 0 0 0 0 0 0 0  0 2 0

Werpcijfers Corendon Kinheim
David Bergman (9): 10-1-2-1

Werpcijfers Draci Brno
Martin Schneider (9): 6-1-4-0

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page