Europa Cup-toernooi voorbij voor L&D Amsterdam

L&D Amsterdam is vanavond definitief uitgeschakeld voor een plaats in de finale van het Europa Cup-toernooi in Regensburg. De Amsterdammers wonnen eerder op de dag nog wel van SK KRC Eagles Prague, maar vanavond bleef Unipol Bologna ongeslagen, waardoor het toernooi nu voorbij is voor de ploeg van hoofdcoach Sidney de Jong.

L&D Amsterdam verloor deze week van allebei de deelnemers uit de Italian Baseball League: Unipol Bologna en T&A San Marino. Daardoor werd plaatsing voor de finale vrijwel onhaalbaar voor de Amsterdammers. De enige kans die L&D Amsterdam nog had, zou zich aandienen als Buchbinder Legionäre vanavond zou winnen van het nog ongeslagen Unipol Bologna.

De Duitse honkballers wisten Italië vier innings lang bij te houden. Maar vanaf de vijfde inning nam de ploeg uit Bologna snel afstand. Via twee runs in de vijfde en nog eens vijf in de zevende inning werd het verschil uiteindelijk bepaald op 9-4. In de zevende inning sloeg Nicholas Nosti twee punten voor Bologna binnen met een homerun. Pitchers Adam Clerici, Roger Luque en Baio Milano stonden Buchbinder Legionäre uiteindelijk slechts vijf honkslagen toe.

Geplaatst

Door dat resultaat is nu T&A San Marino samen met Unipol Bologna geplaatst voor de finale. Bologna als nummer één uit de eerste ronde. San Marino op basis van het onderlinge resultaat tegen L&D Amsterdam, met wie de honkballers uit San Marino op de gedeelde tweede plaats eindigden. Gistermiddag won T&A San Marino met 0-4 van L&D Amsterdam.

Daarmee hebben drie teams uit de Italiaanse competitie zich geplaatst voor de finales van de twee Europa Cup-toernooien. In Barcelona plaatste Telemarket Rimini zich voor de eindstrijd. Die Italiaanse ploeg won nipt met 1-2 van Paderborn Untouchables om zich te kwalificeren voor de finale. Voor de Duits eploeg gooide pitcher Harry Glynne (2-5-7-2) zijn tweede complete wedstrijd in vier dagen tijd en hield Rimini negen innings lang op slechts twee punten.
Rimini neemt het morgen op tegen Corendon Kinheim. Alleen de Haarlemmers kunnen nu een Italiaans onderonsje tijdens de European Champions Cup in augustus nog voorkomen.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page