L&D Amsterdam nog in wachtkamer

L&D Amsterdam verpletterde vanmiddag SK KRC Eagles met 5-19. De Amsterdamse ploeg moet nu plaatsnemen in de wachtkamer. Alleen als Buchbinder Legionäre vanavond stunt tegen Unipol Bologna kunnen de Amsterdammers zich, evenals Corendon Kinheim, gaan opmaken voor de finale.

In Regensburg sloeg L&D Amsterdam de frustratie van de cruciale verloren wedstrijd van gisteren tegen T&A San Marino van zich af. Tegen het Praagse SK KRC Eagles leidde linksvelder Wesley Connor met vijf honkslagen de aanval. Hij zorgde in zijn eentje al voor acht punten.

Na drie snelle nullen in de eerste Amsterdamse slagbeurt, openden de spelers van L&D Amsterdam vanaf de tweede inning het vuur. Roeland Henrique stuurde met een tweehonkslag drie ploeggenoten in de tweede inning over de thuisplaat. Even later volgde Kenny Berkenbosch eveneens met een tweepitter. Met zeven honkslagen liep L&D Amsterdam uiteindelijk snel uit naar een 0-9 voorsprong.

Negentien hits

SK KRC Eagles Praguev erkleinde hierna via enkele hits de achterstand wel tot 3-9 in de derde inning, maar vanaf de vierde inning sloeg Kinheim opnieuw hard toe. Hits van Berkenbosch, Wesley Connor en Björn Hato vergrootten de voorsprong tot 3-12.

In de vijfde inning scoorde L&D Amsterdam opnieuw driemaal. Nu na tweehonkslagen van pinch-hitter Kevin Weijgertse en Wesley Connor en een honkslag van Jesse Aussems. De laatste vier honkslagen leverden in de zevende inning de 5-19 eindstand op. Uiteindelijk kwam L&D Amsterdam dit duel tot negentien hits. Wesley Connor sloeg er vijf, bracht vijf ploeggenoten over de thuisplaat en scoorde driemaal. Björn Hato (3 uit 5) en Kenny Berkenbosch (3 uit 3) sloegen elk drie hits.

Team Quality Balance

L&D Amsterdam startte het duel met Rookie League-pitcher Kevin Geestman. Hij kreeg in zijn eerste wedstrijd voor de Amsterdamse hoofdmacht in de eerste vier innings negen van de tien Tsjechische honkslagen tegen. Geen enkele keer kwam de Amsterdamse overwinning echter in gevaar.

Met de derde zege in vijf wedstrijden moet L&D Amsterdam nu hopen op Duitse hulp. Vanavond speelt Buchbinder Legionäre in de laatste groepswedstrijd tegen de ongeslagen oploper Unipol Bologna. Deze Italiaanse ploeg is al zeker van de finale. Bij winst van de Duitse honkballers plaatst Amsterdam zich op basis van de Team Quality Balance tussen L&D Amsterdam, Buchbinder Legionäre en T&A San Marino, als tweede team voor de eindstrijd. Als Bologna wint, gaat T&A San Marino door op basis van het onderlinge resultaat tegen L&D Amsterdam.

           1 2 3 4 5 6 7  R H E
L&D AMSTERDAM     0 9 0 3 3 0 4  19 19 1
SK KRC EAGLES PRAGUE 0 2 1 2 0 0 0  5 10 2

Werpcijfers L&D Amsterdam
Kevin Geestman (3 2/3+2 man): 1-1-9-0
Jos de Jong (1 1/3): 1-1-0-0
Daan Hendrix (2): 1-0-1-1

Werpcijfers SK KRC Eagles Prague
Bradley Merritt (1 1/3+2 man): 1-1-4-0
Vojtech Dedek (2/3): 0-0-3-0
Viktor Smidt (1 2/3+1 man): 1-2-4-0
Dominik Benatcan (1/3+3 man): 0-2-1-0
Lukas Borecky (2): 0-1-3-0
David Vohanka (1): 0-0-4-2

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page