Sherman Lacrus gedraft door Texas Rangers

De negentienjarige Curaçaose honkballer Sherman Lacrus is vanavond in de 27e ronde gedraft door Texas Rangers. Het is het tweede jaar op rij dat hij tijdens de drafts van Major League Baseball is gekozen. Vorig jaar kreeg hij, evenals zijn eilandgenoot Phildrick Llewellyn, een contract aangeboden. Maar terwijl Llewellyn voor Arizona Diamondbacks aan zijn profcarrière begon, koos Lacrus voor zijn studie.

Vorig seizoen stond de toen nog achttienjarige honkballer van Curaçao al in de belangstelling van Amerikaanse profclubs. Voor Western Oklahoma State Junior College speelde hij 39 wedstrijden met negen homeruns en een slaggemiddelde van .373. Uiteindelijk werd hij in de veertigste ronde als eennalaatste speler door New York Yankees gekozen tijdens de drafts van Major League Baseball.

Lacrus legde het aanbod van de grote club uit New York naast zich neer en koos voor nog een extra jaar studie. Hij keerde terug bij zijn Junior College, waarvoor onder meer ook Andrelton Simmons eerder voor uitkwam, en sloeg nog eens twaalf homeruns in 52 wedstrijden dit seizoen. Bovendien kwam hij tot een slaggemiddelde van .380 met veertig binnengeslagen punten. Lacrus leidde zijn team in onder meer slagbeurten (158), gescoorde punten (61), driehonkslagen (3) en gestolen honken (26).

Aanbod

Dat leverde hem vandaag een nieuw aanbod op. Texas Rangers koos de buitenvelder nu al in de 27e ronde als 820e speler. De komende periode krijgt Lacrus een contract aangeboden van de proforganisatie uit Texas waarna hij kan besluiten nu wel op dat aanbod in te gaan.

Met Curaçao deed Lacrus al internationale ervaring op. In 2008 won hij de Junior League World Series. Hij sloeg tijdens dat toernooi in Michigan vijf homeruns. Eerder nam hij al deel aan de Little League World Series in 2005 en 2006. In 2005 was Curaçao verliezend finalist. De rechtshandige Lacrus is inzetbaar als buitenvelder, maar speelde daarnaast ook wedstrijden als pitcher en catcher.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page