Corendon Kinheim verliest finale Europa Cup

Corendon Kinheim is er vanmiddag niet in geslaagd de finale te winnen van het Europa Cup-toernooi in Barcelona. Voor de tweede keer deze week ging de Haarlemse ploeg onderuit tegen Telemarket Rimini. Deze Italiaanse ploeg speelt nu in augustus om de European Champions Cup tegen landgenoot Unipol Bologna.

Net als tijdens de openingswedstrijd van dinsdag, toen de Haarlemse ploeg met 1-0 van Rimini had verloren, kreeg Corendon Kinheim ook vandaag de voormalig Major League-pitcher Yorman Bazardo tegenover zich. Ditmaal kregen de Haarlemse honkballers beter vat op zijn pitches. Hij moest na vijf honkslagen al in de vierde inning inrukken. Toen was echter het verschil al gemaakt in het nadeel van Kinheim.

Telemarket Rimini had al in de eerste inning een 2-0 voorsprong genomen op het pitchen van Leon Boyd. Jack Santoro (vier wijd) kon de score openen na hits van Mario Chiarini en Alexander Romero. Chiarini passeerde hierna de thuisplaat op een grondbal van Adolfo Gomez.

Tempo

Aanvankelijk kon Kinheim het tempo bijhouden. In de tweede inning scoorde Quintin de Cuba na zijn honkslag op een opofferingsslag van Remco Draijer. Een inning later zorgde Ramiro Balentina (tweehonkslag) voor de gelijkmaker. Maar vanaf het moment dat startend pitcher Bazardo was vervangen, waren de kansen voor Kinheim verkeken. Op reliever Carlos Pezzullo en closer Enorbel Marquez kwam Kinheim in de laatste zes innings tot nog slechts twee honkslagen.

René Cremer (Corendon Kinheim) is te laat om Jack Santora uit te schakelen.

René Cremer (Corendon Kinheim) is te laat om Jack Santora uit te schakelen..
Foto: © Ezio Ratti/FIBS

Zelf had Corendon Kinheim zijn pitcher ook al vroeg vervangen. Leon Boyd moest in de tweede inning worden afgelost door Jean Paul Gulinck. Die kreeg het zwaar te verduren in de derde inning. Na vier wijd voor Alexander Romero sloegen Adolfo Gomez, James Buccheri en Giuseppe Spinelli honkslagen op rij om Rimini weer op een 3-2 voorsprong te zetten. Na een veldfout van derde honkman Mervin Gario en een honkslag van Leonardo Zileri was de voorsprong in diezelfde slagbeurt al opgelopen tot 6-2.

European Champions Cup

Die stand bleef in het restant van de wedstrijd ongewijzigd, waardoor Telemarket Rimini zich voor het eerst sinds 2010 weer heeft geplaatst voor de Europese Cup-finale. Die wordt dit jaar in augustus voor het eerst gespeeld onder de noemer European Champions Cup. De tegenstander in deze best-of-three wordt Unipol Bologna, waarmee de eerste editie meteen een Italiaans onderonsje wordt.

Bologna versloeg vandaag in de finale van het Europa Cup-toernooi in Regensburg T&A San Marino met 7-6. De honkballers uit Bologna bleven daarmee als enige team ongeslagen tijdens het Europa Cup-toernooi. In de tweede helft van de negende inning draaide Bologna een 5-6 achterstand om in de 7-6 winst. Met volle honken sloeg uiteindelijk de latere Meest Waardevolle Speler Alessandro Vaglio de winnende walk-off honkslag. Het was zijn vierde hit van de wedstrijd.

                  1 2 3 4 5 6 7 8 9  R  H E
CORENDON KINHEIM  0 1 1 0 0 0 0 0 0  2  7 2
TELEMARKET RIMINI 2 0 4 0 0 0 0 0 X  6 10 1

Werpcijfers Corendon Kinheim
Leon Boyd (1): 2-2-2-0
Jean Paul Gulinck (4 1/3+2 man): 2-2-7-1
Pim Walsma (2 2/3): 2-0-1-1

Werpcijfers Telemarket Rimini
Yorman Bazardo (3+1 man): 1-3-5-1
Carlos Pezzullo (2): 1-0-1-0
Enorbel Marquez (4): 3-1-1-0

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page