Individuele prijs voor David Bergman

David Bergman heeft vanmiddag toch nog voor een klein succesje voor Corendon Kinheim gezorgd. Na afloop van de verloren finale tegen Telemarket Rimini ontving de Haarlemse pitcher in Barcelona de prijs voor de Beste werper. Bergman stond dit toernooi in achttien innings geen enkel punt toe.

David Bergman gooide de afgelopen week in Barcelona twee wedstrijden. In de openingswedstrijd hield hij negen innings stand in de met 1-0 verloren wedstrijd tegen de latere winnaar Telemarket Rimini. Hij stond geen punten toe en gooide vijf keer drie slag. Het winnende punt voor de Italianen volgde pas in de elfde inning.

Vier dagen later gooide Bergman opnieuw negen innings in de wedstrijd tegen Draci Brno. Nu goed voor een complete wedstrijd en een shut-out. Bergman bracht zijn totaal aantal strikeouts bovendien op vijftien. Hij sloot daarmee het toernooi af met de meeste innings (18), strikeouts (15) en het laagste verdiende puntengemiddelde (0.00).

L&D Amsterdam

De Meest Waardevolle Speler was afkomstig van winnaar Telemarket Rimini. Hiervoor mocht Adolfo Gomez een prijs in ontvangst nemen. Hij sloeg dit toernooi zes honkslagen (.500), maar leidde uiteindelijk in geen enkel klassement. Draci Brno-speler Zachary Samuels (.571) kreeg de prijs voor de Beste Slagman.

De honkballers van L&D Amsterdam, die tijdens het Europa Cup-toernooi in Regensburg als team het hoogste slaggemiddelde (.295), de meeste honkslagen (51) en de meeste gescoorde punten (47) hadden, bleven op de slotdag achter met lege handen.
In Duitsland gingen de prijzen naar Unipol Bologna en T&A San Marino. Alessandro Vaglio, die voor Unipol Bologna het winnende punt in de finale binnensloeg, werd uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler. Zijn ploeggenoot Francesco Fuzzi (.538) werd dit toernooi de Beste Slagman. Tiago De Silva (0.00 in acht innings), die onder meer winnend werper was voor T&A San Marino in de wedstrijd tegen L&D Amsterdam, werd de Beste Werper.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page