Ook Loopstok en Rodriguez gedraft

De draft van Major League Baseball heeft de afgelopen dagen ook de Arubaanse catcher Sicnarf Loopstok en de Curaçaose honkballer Alexander Rodriguez een aanbieding van een Amerikaanse profclub opgeleverd. Loopstok werd gedraft door Cleveland Indians. Colorado Rockies koos voor Rodriguez.

Het tweetal heeft allebei een band met de negentienjarige Sherman Lacrus. Hij werd gisteravond in de 27e ronde gedraft door Texas Rangers. Toen hadden Loopstok en Rodriguez al een aanbieding op zak. De Arubaanse honkballer Loopstok nam dit jaar voor de eerste keer deel aan de drafts. Hij werd al in de dertiende ronde als 381e speler gekozen door Texas Rangers.

Loopstok is een twintigjarige catcher van Aruba. Op Western Oklahoma State College speelt hij samen met Sherman Lacrus. Afgelopen seizoen kwam Loopstok in 40 wedstrijden tot een slaggemiddelde van .370, zes homeruns, 23 binnengeslagen punten en zes gestolen honken. Momenteel staat hij na acht wedstrijden op een slaggemiddelde van .286 met twee homeruns. Loopstok speelt voornamelijk als catcher, maar wordt ook zo nu en dan ingezet als tweede of derde honkman.

World Series

Loopstok komt uit een talentvolle honkbalfamilie. Twee jaar geleden tekende zijn neef Jiandido Tromp al een profcontract bij Philadelphia Phillies. Afgelopen seizoen debuteerde hij als profhonkballer voor Williamsport Crosscutters (Single A). Twee weken geleden werd Chadwick Tromp gecontracteerd door Cincinatti Reds. Hij is het broertje van Jiandido Tromp en eveneens een neef van Loopstok. De broertjes Tromp wonnen in 2010 met Aruba de Senior League World Series.

Waar Loopstok momenteel samenspeelt met Lacrus, deed de negentienjarige Alexander Rodriguez dat onder meer tijdens de Junior League World Series van 2008. Curaçao won in dat jaar de finale. De Curaçaose honkballer is afkomstig van Indian River State College. De linkshandige eerste honkman en pitcher werd onlangs door Johnny Balentina toegevoegd aan de selectie van Curaçao voor het aankomende World Port Tournament. Rodriguez ontving dit weekeinde in de zestiende ronde als 469e speler een aanbieding van Colorado Rockies.

Voor Indian River State College, waarvoor ook pitcher Rob Cordemans ooit uitkwam, speelde Rodriguez dit seizoen 33 wedstrijden met dertien honkslagen (.277), waaronder vijf binnengeslagen punten. Als pitcher kwam hij in zes innings tot zeven keer drie slag, één keer vier wijd en kreeg hij vijf honkslagen en één verdiend punt tegen (1.50).

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page