Dè Flanegin speelt 700e wedstrijd

Vaessen Pioniers-speler Dè Flanegin heeft zaterdag zijn 700e wedstrijd gespeeld in de hoofdklasse. Daarmee werd de Arubaanse honkballer de zesde speler die deze grens heeft gepasseerd. Vorige maand werd Flanegin al recordhouder van meeste gespeelde hoofdklassewedstrijden voor één club.

In de met 0-4 van Mr.Cocker HCAW gewonnen wedstrijd speelde de 41-jarige Dè Flanegin, die in 1993 voor Pioniers debuteerde in de hoofdklasse, zaterdag zijn 700e wedstrijd. Hij werd daarmee de vijfde speler in de historie van de hoofdklasse die deze mijlpaal bereikte. Een dag later nam Flanegin opnieuw plaats op het eerste honk voor zijn 701e wedstrijd. Flanegin sloeg zondag drie hits en had daarmee een belangrijk aandeel in de 8-1 overwinning. Met zijn 701e wedstrijd passeerde Flanegin Marcel Kruyt in het klassement met meest gespeelde hoofdklassewedstrijden. Kruyt kwam in zijn twintigjarige spelersloopbaan bij het Rotterdamse Sparta en Neptunus tot zeven honderd duels.

Het record is nog altijd in handen van Marcel Joost. De speler van Amsterdam Pirates, Haarlem Nicols en Kinheim kwam in maar liefst 859 wedstrijden uit in de hoofdklasse. Buitenvelder Joost was 23 seizoenen als speler actief. Hij wordt in het klassement op de voet gevolgd door Dirk van ’t Klooster, die momenteel nog altijd actief is in de hoofdklasse voor Corendon Kinheim. Van ’t Klooster speelde voor RCH, DOOR Neptunus en Kinheim inmiddels al 804 wedstrijden en is hard op weg om nieuwe recordhouder te worden.

Bijzonder record

Marlon Fluonia, die onder meer voor Neptunus, Quick, PSV en Almere’90 uitkwam, speelde 755  wedstrijden op het hoogste niveau en sloot in 2005 na 21 jaar zijn carrière af bij de club uit Almere.  Rijst is nummer vier in het klassement. Hij sloot zijn carrière eveneens af in Almere, waarvoor hij in 2010 zijn 705e en laatste wedstrijd gooide, nadat hij in september 2006 met zijn 701e wedstrijd al Marcel Kruyt in het klassement had gepasseerd. Rijst heeft nog altijd het record in handen van meeste hoofdklasseseizoenen. Hij kwam tussen 1980 en 2010 28 jaar uit op het hoogste niveau.

In de wedstrijd tegen Mampaey The Hawks van zondag 12 mei verbrak Flanegin eerder dit seizoen al een bijzonder record. Hij speelde zijn 692e wedstrijd voor het Hoofddorpse Pioniers. Daarmee kwam hij in de meeste hoofdklassewedstrijden uit voor één club. Het oude record stond op naam van Jurjan Koenen, die tussen 1987 en 2009 in totaal 691 wedstrijden in de hoofdklasse speelde voor Mr.Cocker HCAW.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page