Ricardo: van Rookie League naar Triple A

De Nederlandse international Dashenko Ricardo heeft gisteren een opmerkelijke sprong gemaakt. De catcher van Curaçao werd van het Rookie League-team van Los Angeles Dodgers overgeheveld naar het Triple A-team van de organisatie. In zijn zesjarige profcarrière kwam Ricardo nog niet eerder uit op Triple A-niveau.

Dashenko Ricardo verdiende naar aanleiding van zijn optreden met het Nederlands honkbalteam half maart een profcontract bij Los Angeles Dodgers. Eerder kwam hij als profhonkballer ook al uit voor de organisaties van Baltimore Orioles en San Francisco. Bij zijn nieuwe werkgever begon Ricardo in april het seizoen voor Chattanooga Lookouts, het Double A-team. Hij speelde drie wedstrijden met twee hits, waaronder een homerun, maar werd daarna teruggezet naar het Single A-team Great Lakes Loons.

Voor deze ploeg speelde Ricardo vervolgens 26 wedstrijden met zeventien honkslagen (.202) en zeven binnengeslagen punten. Zijn laatste wedstrijd speelde Ricardo op zondag 26 mei. Hij moest hierna plaatsmaken voor een catcher Eric Smith, waardoor hij door Los Angeles Dodgers op het roster werd gezet van het Rookie League-team Ogden Raptors.

Triple A-debuut

Ricardo kwam bij dit team echter niet aan spelen toe en kreeg uiteindelijk gisteren het bericht dat hij zich kan melden in New Orleans. Daar speelt het Triple A-team Albuquerque Isotopes vanavond een uitwedstrijd tegen New Orleans Zephyrs. Ricardo is aan de selectie toegevoegd als vervanger van de aan zijn duim geblesseerd geraakte catcher J.R. Towles.

Na de wedstrijd in New Orleans reizen de honkballers van Albuquerque Isotopes door naar Round Rock voor een serie van vier uitwedstrijden tegen Round Rock Express. Vrijdag keert het team terug op eigen veld. Ricardo kan bij Isotopes zijn Triple A-debuut maken. In zijn zesjarige profcarrière kwam Ricardo nog niet eerder uit op dit niveau. Tussen 2007 en 2012 verdeelde hij zijn seizoenen over diverse Rookie League- en Single A-teams. Dit jaar maakte De Nederlandse international op 6 april voor Chattanooga Lookouts al zijn debuut op Double A-niveau.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page