MLB kiest voor 2014 voor Australië

Major League Baseball komt in 2014 nog niet naar Nederland. Vandaag werd bekend dat Los Angeles Dodgers en Arizona Diamondbacks het seizoen volgend jaar openen in Australië. Nederland blijft kandidaat voor wedstrijden uit de Major League in 2015.

De wedstrijden in Australië moeten worden gespeeld op het Sydney Cricket Ground, één van de grootste stadions in Australië. De Sydney Cricket Ground biedt plaats aan circa 36.000 toeschouwers. De verwachting is dat de serie wedstrijden tussen Los Angeles Dodgers en Arizona Diamondbacks bijna € 10 miljoen moeten oplevert voor de lokale economie.

In de plannen wordt rekening gehouden met twee wedstrijden, die plaatsvinden op zaterdag 22 en zondag 23 maart 2014. Het zou voor het eerst zijn dat MLB-wedstrijden in Australië worden gespeeld en nog maar de zesde keer dat het seizoen wordt geopend buiten de Verenigde Staten.

Kandidaten

Voor de wedstrijden wordt het Sydney Cricket Ground geschikt gemaakt voor de spelers uit de Major League. Zo worden onder meer tijdelijk gravel, een pitchersheuvel en dug-outs gerealiseerd. Ook wordt de capaciteit van de tribunes vergroot.
De serie wordt precies honderd jaar gehouden nadat Chicago White Sox in hetzelfde stadion in Sydney een demonstratiewedstrijd speelde tegen New York Giants.

Ook Nederland is bij Major League Baseball in beeld geweest als gastheer voor wedstrijden uit de Major League in 2014. Dat door Major League Baseball nu is gekozen voor Australië, komt voor Robert Eenhoorn niet als een verrassing. “Nederland is kandidaat voor 2015”, laat de technisch directeur van de KNBSB desgewenst weten.
Hiervoor wordt momenteel een stadion gebouwd in Hoofddorp. Het stadion moet uiterlijk 1 maart 2014 gebruiksklaar zijn. Het wordt volledig gebouwd volgens de eisen van Major League Baseball. De drie wedstrijden in 2015 in Nederland moeten elk 30.000 toeschouwers op de been brengen.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page