Major en Minor League update week 24

De profhonkballers uit Nederland, Curaçao en Aruba timmeren dit seizoen nadrukkelijk aan de weg. Inmiddels zijn er een zestal actief in de Major League, zelfs negen op Triple A-niveau en zes in de verschillende Double A-competities. Tijd voor een korte terugblik op de afgelopen week.

In de National League speelde Roger Bernardina met de Washington Nationals de afgelopen week tegen zowel de Minnesota Twins als de Colorado Rockies. Hij kende een zwakke start van het seizoen maar heeft inmiddels zijn slaggemiddelde weten op te krikken naar .263 voor deze maand.
Didi Gregorius deed afgelopen week goede zaken. Voor zijn werkgever Arizona Diamondbacks leverde hij een belangrijk aandeel in de punten productie tijdens de series tegen de San Francisco Giants en de Los Angeles Dodgers. Met als opsteker de twee gescoorde punten in de laatste wedstrijd tegen datzelfde Dodgers.

Bij de ploeg uit Los Angeles kon Kenley Jansen afgelopen week ook een save op zijn naam zetten tegen de Diamondbacks in zijn nieuwe rol als closer. Andrelton Simmons van de Atlanta Braves liet op 9 juni van zich spreken door drie honkslagen uit vijf slagbeurten te halen. Mede daardoor is zijn slaggemiddelde in korte tijd van .224 naar .271 gegaan.
In de American League was Jurickson Profar een vaste waarde voor de Texas Rangers. In hun series tegen de Toronto Blue Jayes en de Cleveland Indians maakte hij een solide indruk.

AAA

Op de treeplank naar de Majors zijn ook een aantal Oranje-spelers actief: Shairon Martis, actief bij de Rochester Redwings (Minnesota Twins), zette in twee wedstrijden twee innings tegen de Toledo Mudhens (Detroit Tigers) met wisselende resultaten. Dashenko Ricardo speelde na zijn promotie naar de Albuquerque Isotopes (Los Angeles Dodgers) nog maar één keer. In de wedstrijd tegen de Round Rock Express (Texas Rangers) kwam hij nog niet tot een honkslag voor zijn nieuwe ploeg.

De revelatie van de afgelopen weken, Kalian Sams, was afgelopen week een vaste waarde bij de Tucson Padres (San Diego). In de serie tegen de Fresno Grizzlies (San Francisco Giamt) had hij in de tweede wedstrijd met een tweehonkslag en een gescoord punt een groot aandeel in de winst.

Een andere vaste waarde bij zijn team is Hainley Statia. Met de Nashville Sounds (Milwaukee Brewers) speelde hij in de series tegen de Memphis Redbirds (St. Louis Cardinals) en de Omaha Stormchasers (Kansas City Royals). Met een slaggemiddelde van .333 is hij een van de beste van zijn team. In de Mexican League speelde Yurendell de Caster (Acereros del Norte) afgelopen week tegen Leones de Yucatan en Tigres de Quintana Roo waarbij hij vooral in de serie tegen Yucatan imponeerde.

AA

Op het een na hoogste Minor League-niveau kwamen de afgelopen week zes spelers met Nederlands paspoort in actie. Xander Bogaerts speelde met de Portland Sea Dogs tegen de de Akron Aeros (Cleveland Indians) en Erie Seawolves (Detroit Tigers) en heeft inmiddels een slaggemiddelde wat schommelt rond de .400. Dat leverde hem vandaag promotie op naar het Triple A-team van Boston Red Sox.

Loek van Mil kwam met de Pensacola Blue Wahoos (Cincinnati Reds) driemaal op de heuvel en beleefde op 9 juni een behoorlijk offday waarin hij vijf punten in één inning moest incasseren tegen de Mississippi Braves (Atlanta) na een mooie save in de wedstrijd daarvoor.

Curt Smith speelde met de New Britain Rockcats (Minnesota Twins) mee in de serie tegen de Bowie Baysox (Baltimore Orioles) en wist op 9 juni een redelijk slagresultaat neer te zetten met een honk- en tweehonkslag. Zijn ploeggenoot bij New Britain is Tom Stuifbergen die op 8 juni tegen hetzelfde team uit Bowie drie innings op de heuvel stond,  maar daarin wel 7 punten tegen kreeg. Voor Stuifbergen was het zijn eerste wedstrijd op Double A-niveau.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page