Ook Xander Bogaerts naar Triple A

Na Kalian Sams en Dashenko Ricardo is vandaag ook de Nederlandse international Xander Bogaerts opgeroepen voor het Triple A-team van zijn Amerikaanse proforganisatie. De Arubaanse korte stop zit vanavond voor het eerst in de dug-out van Pawtucket Red Sox. Hij wordt daarmee de jongste positiespeler in de historie van dit team.

De nog maar twintigjarige Bogaerts had een moeizame start van het seizoen, maar is inmiddels flink op dreef. Voor het Double A-team Portland Sea Dogs staat hij momenteel op een slaggemiddelde van .311 met 68 honkslagen, waaronder zes homeruns. Hij leidt de competitie in aantal driehonkslagen (6). In 56 wedstrijden sloeg de Arubaanse honkballer 35 punten binnen. Zijn slaggemiddelde is de op negen na beste van de Eastern League.

In die competitie is Bogaerts op dit moment al de jongste positiespeler. Hij kan nu ook de jongste positiespeler worden uit de geschiedenis van Pawtucket Red Sox, het Triple A-team van Boston Red Sox. Vandaag ontving Bogaerts het bericht dat hij zich kan melden bij dit hoogste team van de club uit de Minor League. Vanavond zit hij al in de dug-out van McCoy Stadium voor de thuiswedstrijd tegen Buffalo Bisons, het Triple A-team van Toronto Blue Jays.

Trefzeker

Bogaerts was de afgelopen dagen trefzeker voor het Double A-team Portland Sea Dogs. In zijn 33 laatste slagbeurten sloeg hij veertien honkslagen. Van zijn laatste vijftien wedstrijden sloeg hij in veertien duels minimaal één honkslag. Hij kwam bovendien in 51 van zijn 56 wedstrijden dit seizoen minimaal één keer op de honken. Verdedigend ging hij als korte stop in 47 wedstrijden slechts negenmaal in de fout.

Bogaerts was dit jaar begonnen aan zijn vierde profseizoen sinds hij in 2009 als internationale free agent was gecontracteerd. Vorig seizoen maakte de Arubaan zijn debuut voor het Double A-team Portland Sea Dogs. Bogaerts wordt gezien als het grootste talent in de organisatie van Boston Red Sox. Vorig jaar werd hij door zijn profclub uitgeroepen tot Minor League Offensive Player of the Year.

Debuut

Eerder deze maand maakten ook buitenvelder Kalian Sams (San Diego Padres) en catcher Dashenko Ricardo (Los Angeles Dodgers) hun debuut op Triple A-niveau. Voor Tucson Padres speelde Sams sinds 8 juni vier wedstrijden in de Pacific Coast League, waarin hij twee honkslagen sloeg (.143) en drie punten scoorde. Ricardo maakte gisteravond in diezelfde competitie zijn debuut voor Albuquerque Isotopes.

Bogaerts, Sams en Ricardo maakten alle drie deel uit van het Nederlands team, dat eerder dit jaar de halve finales bereikte van de derde World Baseball Classic.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page