Taiwanese kampioen met MVP terug

De selectie van Chinese Taipei brengt deze maand vijf spelers terug van het kampioensteam van 2011. Toen versloegen de honkballers uit Taiwan in de verlenging van de finale Cuba. Eén van de spelers die met Chinese Taipei terugkeert op het World Port Tournament is tweede honkman Han Lin. In 2011 werd hij in Rotterdam de Meest Waardevolle Speler.

Han Lin werd met afstand de beste speler van de laatste editie van het World Port Tournament. De tweede honkman van Chinese Taipei sloot het toernooi in 2011 af met een slaggemiddelde van .538. Hij kwam in zeven wedstrijden tot veertien honkslagen, twee tweehonkslagen en één homerun. Hij sloeg vijf punten over de thuisplaat en scoorde zeven runs. Lin leidde zes aanvallende klassementen en maakte bovendien het gehele toernooi maar één veldfout.

Door zijn prestaties ontving Han Lin na afloop van de door Chinese Taipei gewonnen finale niet alleen de prijs voor de beste slagman, maar werd hij bovendien uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler. Door de Nederlandse honkbalfans in het Neptunus Familiestadion werd hij tevens gekozen tot Meest Populaire Speler.

Cubaanse hegemonie

Chinese Taipei verraste twee jaar geleden in Rotterdam iedereen. De ploeg plaatste zich met zeven zeges in acht wedstrijden voor de finale. Titelverdediger Cuba werd in de eerste ronde zelfs tweemaal verslagen (1-3 en 4-1). Er werd alleen eenmaal verloren van Nederland (4-2). In de finale werd na elf innings opnieuw gewonnen van Cuba. Nu met 5-4. Daarmee werd een einde gemaakt aan de Cubaanse hegemonie. De honkballers van Cuba slaagden er voor het eerst sinds 1999 niet in het World Port Tournament te winnen.

Met Han Lin keren ook pitchers Yu-Hsun Chen en Chun-Lin Kuo terug in Rotterdam. Kuo leidde in 2011 zijn team in aantal innings (13) en strikeouts (14). Hij kreeg slechts één verdiend punt tegen (0.69). Chen kwam tot een verdiende puntengemiddelde van (1.00). Ook binnenvelder Wei-Chih Chen (.286) en buitenvelder Guo-Long Luo (.167) keren terug in Rotterdam.
Chen, Kuo en Chen namen met Chinese Taipei eveneens deel aan de Haarlemse Honkbalweek van 2012. Van die selectie zijn nu een achttal spelers opnieuw geselecteerd. Dat zijn pitchers Yu-Hsun Chen, Chun-Lin Kuo, Jung-Hao Hsieh en Sheng-Hsiung Huang, binnenvelders Han Lin en Wei-Chih Chen en buitenvelders Meng-Hsiung Yu en Wang-Wei Lin. In Haarlem eindigde Chinese Taipei vorig jaar teleurstellend zesde en laatste plaats.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page