Balentien evenaart Japans record

De Nederlandse international Wladimir Balentien heeft opnieuw een record geëvanaard in Japan. De buitenvelder van Curaçao kwam deze week voor Tokyo Yakult Swallows tot vier homeruns in vier opeenvolgende tellende slagbeurten, waarbij vrije lopen niet mee worden gerekend. Hij werd daarmee nog maar de achttiende speler uit de Nippon Professional Baseball (NPB) met deze prestatie.

De rechtsvelder begon zijn serie op zaterdag 8 juni. In de wedstrijd tegen Hokkaido Nippon Ham Fighters (4-8 verlies) sloeg Balentien in zijn laatste slagbeurt de bal in het linksveld over de omheining. Het was zijn derde hit dit duel in vijf slagbeurten. Een dag later produceerde Balentien tegen Hokkaido Nippon Ham Fighters (4-10 verlies) zelfs twee homeruns. Zowel in zijn eerste als derde slagbeurt sloeg hij de bal over het hek in het linksveld.

Omdat Balentien in zijn tweede en vierde slagbeurt met vier wijd op de honken was gekomen, had de Nederlandse international daarmee al drie homeruns geslagen in drie tellende slagbeurten. Dat zorgde ervoor dat hij het Japanse record kon evenaren toen hij afgelopen woensdag in zijn eerstvolgende wedstrijd tegen Fukuoka Softbank Hawks (7-3 verlies) in zijn eerste slagbeurt direct de bal weer uit het stadion had geslagen. Zijn serie kwam ten einde toen hij in de tweede slagbeurt de bal voor een honkslag het linksveld in had geslagen.

Met zijn vier homeruns in vier opeenvolgende tellende slagbeurten is Balentien nog maar de achttiende speler geworden die deze prestatie ooit heeft behaald in de Nippon Professional Baseball (NPB). De laatste speler in de Japanse profcompetitie die dit deed, was Atsuya Furuta in 2003. Met deze vier homeruns is het totaal voor Balentien dit seizoen al gekomen op twintig in zijn eerste 48 wedstrijden. Afgelopen twee seizoenen kwam Balentien tot 31 homeruns in respectievelijk 140 en 106 wedstrijden. Balentien staat nu op een slaggemiddelde van .299. Andruw Jones, die voor Rakuten Eagles uitkomt in de NPB, sloeg in 57 wedstrijden 45 hits (.246), waaronder elf homeruns.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page