Drie debutanten in selectie World Port Tournament

Jesse Aussems (L&D Amsterdam), Gianison Boekhoudt (DOOR Neptunus) en Chris Mowday (RCH-Pinguins) zijn de debutanten in de selectie van het Nederlands team voor het World Port Tournament. Tijdens het toernooi in Rotterdam, dat zondag 30 juni van start gaat, is Steve Janssen voor de eerste keer de bondscoach van Oranje.

Eind april maakte de honkbalbond KNBSB de aanstelling van Steve Janssen als nieuwe bondscoach bekend. Hij volgt daarmee Brian Farley en Hensley Meulens op. Gelijktijdig werd ook de voorlopige selectie van 29 spelers bekendgemaakt. Met die spelersgroep heeft de Belgische coach zich de afgelopen weken voorbereid op het World Port Tournament, het enige grote toernooi voor Oranje nog dit seizoen.

De Nederlandse honkballers beginnen het toernooi in Rotterdam zondag 30 juni met een wedstrijd tegen titelverdediger Chinese Taipei. De andere deelnemers zijn Cuba en Curaçao. Voor het World Port Tournament heeft Janssen drie debutanten geselecteerd. Dat zijn binnenvelder Jesse Aussems, buitenvelder Gianison Boekhoudt en pitcher Chris Mowday.

Profhonkballer

Boekhoudt debuteerde dit seizoen voor DOOR Neptunus in de hoofdklasse. Hij speelde 26 wedstrijden met 33 honkslagen (.330), waaronder zes tweehonkslagen. De buitenvelder scoorde 27 runs en sloeg evenveel punten binnen. Hij wist acht honken te stelen in acht pogingen en bleef verdedigend foutloos.
De Arubaanse honkballer kwam in 2010 en 2011 als profhonkballer uit voor de organisaties van Washington Nationals en Los Angeles Dodgers.

Ook debutant Mowday kwam eerder uit als profhonkballer. de 31-jarige Australische pitcher is momenteel als speler en coach actief voor RCH-Pinguins in de Overgansklasse. Mowday debuteerde in 2009 voor de club uit Heemstede in de hoofdklasse. De Australische pitcher tekende in 1997 op zestienjarige leeftijd een profcontract bij Toronto Blue Jays. Tussen 1998 en 2004 kwam hij in zeven seizoenen uit voor Toronto Blue Jays, Oakland Athletics en Chicago Cubs. Hij kwam niet hoger dan Single A-niveau. Hierna volgden nog profavonturen bij Calgary Vipers (2004) en Edmonton Cracker-Cats (2008) in de onafhankelijke profcompetities.

Hofleverancier

Binnenvelder Aussems is dit jaar begonnen aan zijn tweede seizoen in de hoofdklasse. Voor L&D Amsterdam sloeg hij twintig honkslagen, waaronder één homerun. In twintig wedstrijden kwam hij tot vijftien punten en een slaggemiddelde van .303.

DOOR Neptunus is met zeven spelers hofleverancier van het Nederlands team. De Rotterdamse ploeg zag alleen Rafael Jozefa afvallen uit de voorlopige selectie. L&D Amsterdam en Corendon Kinheim vaardigen elk zes spelers af. Van de Amsterdammers zijn buitenvelders Wesley Connor en Bas de Jong niet opgenomen in de definitieve selectie. Ook Mervin Gario (Corendon Kinheim) haalde de schifting niet.

Pitchers (10):
Arshwin Asjes (Corendon Kinheim), David Bergman (Corendon Kinheim), Leon Boyd (Corendon Kinheim), Rob Cordemans (L&D Amsterdam), Bayron Cornelisse (Vaessen Pioniers), Berry van Driel (DOOR Neptunus), Kevin Heijstek (L&D Amsterdam), Diegomar Markwell (DOOR Neptunus), Chris Mowday (RCH-Pinguins) en Orlando Yntema (DOOR Neptunus) .

Catchers (2):
Rudy van Heydoorn (DOOR Neptunus) en Bas Nooij (L&D Amsterdam)

Binnenvelders (6):
Jeffrey Arends (Corendon Kinheim), Jesse Aussems (L&D Amsterdam), Michael Duursma (L&D Amsterdam), Dwayne Kemp (DOOR Neptunus), Stijn van der Meer (UVV) en Vince Rooi (Vaessen Pioniers)

Buitenvelders (6):
Gianison Boekhoudt (DOOR Neptunus), Quintin de Cuba (Corendon Kinheim), Shaldimar Daantji (DOOR Neptunus), Bryan Engelhardt (Corendon Kinheim), Roeland Henrique Jr. (L&D Amsterdam) en Danny Rombley (Vaessen Pioniers)

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page