Video-analyses helpen Van den Hurk

Het is alweer even stil omtrent de Nederlandse pitcher Rick van den Hurk, die bij Samsung Lions onder contract staat. Na zijn debuut in de Koreaanse profcompetitie KBO op 17 april tegen SK Wyvern heeft hij in nog acht andere wedstrijden zijn opwachting mogen maken. Op 8 juni gooide hij vier innings tegen Nexen Heroes en kreeg hij tijdens zijn verblijf op de heuvel acht honkslagen tegen. Dat was daarmee een evenaring van de wedstrijd daarvoor tegen Lotte Giants. 

Al met al bracht de Nederlandse pitcher met zijn verdiende puntengemiddelde van 4.19 de technische staf van Samsung Lions in een moeilijk parket. Per team mogen er maar twee buitenlandse spelers worden gecontracteerd. Daardoor legt het management van de club de lat hoog.

In het begin werden zijn tegenvallende prestaties nog aan de slechte voorbereiding op het seizoen toegeschreven. In de aanloop naar de competitie raakte Van den Hurk geblesseerd. Maar gaandeweg het seizoen bleek het probleem toch ergens anders aan te liggen.

Videoanalyse

Met behulp van videocamera’s en de bijbehorende analyse is volgens manager Ryu Jonng Il nu de oorzaak gevonden, melden de Koreaanse media. Van den Hurk laat de bal te laat los met alle gevolgen van dien. Na intensieve trainingen met de werpersstaf van Samsung Lions en een rustperiode is de weg terug naar boven weer gevonden.

De eerste test heeft Van den Hurk inmiddels achter de rug. Tijdens de wedstrijd van het Minor League-team van Samsung tegen dat van Lotte Giants liet de Nederlandse pitcher weer acceptabele cijfers neerzetten: met zeven puntloze innings, twee keer vier wijd en vier keer drie slag was hij de winnende werper. Van den Hurk krijgt nu nog wat rust, maar kijkt er naar uit  om binnenkort weer deel te mogen uitmaken van de hoofdmacht van Samsung Lions.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page