Xander Bogaerts bewijst gelijk al zijn waarde

In zijn debuut in de AAA, het hoogste Minor League-niveau, heeft de twintigjarige Xander Bogaerts in een serie over twee wedstrijden tegen de Buffalo Bisons (Toronto Blue Jays) zijn visitekaartje afgegeven.  Het toptalent van de Boston Red Sox sloeg in de tweede wedstrijd zijn eerste homerun op dit niveau en had in totaal drie honkslagen in zeven tellende slagbeurten.

Mede door zijn homerun had Bogaerts een aandeel van twee punten in de 8-7 overwinning van Pawtucket Red Sox. Eerder op de dag had de ploeg ook al met 1-0 gewonnen. Na afloop gaf Bogaerts toe dat zijn eerste homerun onvergetelijk zou moeten zijn, maar dat het eigenlijk zijn eerste hit in de eerste wedstrijd was, die de grootste indruk op hem had achtergelaten.

“Ik zou zeggen dat het beter was om de eerste honkslag te hebben. Het was slechts een infield hit in de eerste wedstrijd, maar als je eenmaal de eerste keer geslagen hebt op dit niveau, dan kun  je een beetje meer ontspannen”, vertelde de Arubaan. “Ik probeerde dezelfde aanpak uit Portland, in mijn debuut, aan te houden en dat werkte goed.”

De Nederlandse international maakte gisteren zijn debuut op Triple A-niveau. Het was zijn zevende homerun (video) van het seizoen en de eerste voor Pawtucket Red Sox en de eerste op dit niveau.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page