Van Heydoorn wint Homerun Derby

Nadat titelverdediger en Homerun King van 2011 en 2012 Bryan Engelhardt zich had moeten afmelden, waren er vandaag voldoende andere smaakmakers die opstonden tijdens de vierde Homerun Derby. Voorafgaand aan de All Star Game sloeg DOOR Neptunus-catcher Rudy van Heydoorn maar liefst 23 homeruns om zich te kronen tot nieuwe Homerun King.

Vorig jaar moest Rudy van Heydoorn na de eerste ronde nog aan de kant plaatsnemen. Vandaag eiste hij in het Pim Mulierstadion de hoofdrol voor zich op. Als openingsslagman sloeg hij in de eerste ronde al vijfmaal een door Wim Martinus gegooide bal het stadion uit. De één nog verder dan de ander.

Daarmee moest de catcher van DOOR Neptunus in de eerste ronde alleen Ferd van Stekelenburg (UVV) voor zich dulden. Hij kwam tot maar liefst negen homeruns en zorgde daarmee in de eerste ronde voor de grootste sensatie. Vanaf de tweede ronde speelde Van Stekelenburg echter een bijrol. Met Stekelenburg (9 homeruns) en Van Heydoorn (5 homeruns) plaatsten ook Raily Legito (4 homeruns) en Percy Isenia (3 homeruns) zich voor de tweede ronde. Kenny Berkenbosch (2 homeruns), Randy Daal (1 homerun), Quintin de Cuba (geen homeruns) en Jeffrey Arends (geen homeruns) werden na de eerste ronde uitgeschakeld.

Record

Percy Isenia verbrak het record van meeste homeruns in één serie.

Percy Isenia verbrak het record van meeste homeruns in één serie.
Foto: © Rob Jelsma

Percy Isenia, die met zijn drie hekklappen zich nog maar net wist te plaatsen voor de tweede ronde, zorgde hierna voor een enorme stunt. De winnaar van de eerste Homerun Derby rammelde maar liefst veertien ballen over de hekken van het honkbalstadion in Haarlem. Hij verbrak daarmee het record van 10 homeruns in één serie, dat vorig jaar neer was gezet door Engelhardt. Het was ruim voldoende voor een plaats in de finale, waarin Isenia het moest opnemen tegen Van Heydoorn. Hij volgde na zijn vijf homeruns in de eerste ronde met elf homeruns in de tweede ronde, eveneens een verbetering van het record van de afwezige Engelhardt. Legito en Van Stekelenburg kwamen in de tweede ronde niet verder dan twee homeruns.

In de finale was er hierna geen twijfel meer over mogelijk wie de winnaar was. Van Heydoorn ramde opnieuw zevenmaal de bal diep over de omheining van het Pim Mulierstadion. Dat was teveel voor Isenia. Hij bleef steken op één homerun. Hierdoor werd Van Heydoorn winnaar van de Homerun Derby en mocht hij na afloop de bijbehorende beker in ontvangst nemen van Tjerk Smeets, één van de coaches van het Nederlands team.
Het totaal aantal van 23 homeruns voor Van Heydoorn was een ruime verbetering van het record van Bryan Engelhardt van vorig jaar. Hij sloeg toen in Utrecht vijftien keer de bal het stadion uit.

 

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page