Curaçaose catcher Ricardo terug naar Double A

De Nederlandse international Dashenko Ricardo is weer teruggezet door zijn proforganisatie Los Angeles Dodgers. Ricardo wist in twee wedstrijden bij het Triple A-team Albuquerque Isotopes geen honkslag te slaan. Hierop trok zijn werkgever zaterdag een nieuwe catcher aan, waardoor het verblijf van Ricardo in Albuquerque overbodig werd.

De Curaçaose catcher Ricardo werd afgelopen week gepromoveerd naar het Triple A-team van Los Angeles Dodgers nadat bij Albuquerque Isotopes catcher J.R. Towles geblesseerd was geraakt aan zijn duim. De honkballer van Curaçao maakte woensdag zijn Triple A-debuut met twee strikeouts in vier slagbeurten. Drie dagen later kon hij aan slag opnieuw geen indruk maken. Ook nu kreeg hij twee keer drie slag en kwam hij niet tot een honkslag.

Een dag later trok Los Angeles Dodgers de 32-jarige catcher John Baker aan. Hij werd eerder in de week door San Diego Padres aan de kant gezet. Baker speelde dit seizoen zestien wedstrijden voor Padres in de Major League. In totaal kwam hij al tot zes seizoenen in de Majors voor Florida Marlins en de club uit San Diego.

Met de komst van Baker is het verblijf van Ricardo in Albuquerque overbodig geworden. Los Angeles Dodgers heeft de Nederlandse international nu teruggezet. Aanvankelijk werd hij gestald bij Rancho Cucamonga Quakes, dat uitkomt in de Class A Advanced California League. Maar een dag later werd beslotem om hem alsnog te plaatsen bij het Double A-team Chattanooga Lookouts, waarvoor Ricardo dit seizoen al drie wedstrijden speelde. Hij kwam bovendien 26 duels uit voor het Class A-team Great Lakes Loons.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page