Lars Huijer winnend werper bij Single A-debuut

De negentienjarige Nederlandse profhonkballer Lars Huijer is zaterdag het korte Single A-seizoen met de Everett AquaSox (Seattle Mariners) goed begonnen. Hij werd winnend werper in de wedstrijd tegen de Spokane Indians (Texas Rangers), met onder andere de Curaçaose midvelder Christopher Garia binnen de gelederen. Het was het debuut van Huijer op Single A-niveau.

In zijn eerste start voor de AquaSox hield Huijer in bijna zes innings de slagploeg van de Indians in bedwang, waardoor er maar twee verdiende punten konden worden gescoord op slechts drie honkslagen. De jongere broer van de voormalige Boston Red Sox Minor Leaguer Swen Huijer gooide bovendien zes keer drie slag. Uiteindelijk wist zijn team met 6-4 te winnen.

Swen Huijer maakte een dag later het familiesucces compleet door winnend werper te worden tijdens de vierde Nederlandse All Star Game.

Huijer is bij Everett AquaSox aan zijn derde profseizoen begonnen. De eerste twee seizoenen kwam hij uit voor de Rookie League-teams AZL Mariners (2011) en Pulaski Mariners (2012). In die twee seizoenen werd hij in 26 wedstrijden slechts één keer eerder winnend werper.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page