Kinheim terug in hoofdklasse met zege tegen koploper

Na het uitstapje naar Barcelona voor het Europa Cup-toernooi en de pauze voor de All Star Game heeft landskampioen Corendon Kinheim vanavond de competitie weer hervat. Het was de eerste hoofdklassewedstrijd voor de Haarlemse honkballers sinds 1 juni. Kinheim deed daarin meteen goede zaken. Koploper DOOR Neptunus werd in Rotterdam in tien innings met 2-6 verslagen.

Het werd vanavond in het Rotterdamse Neptunus Familiestadion de tweede keer dat pitchers David Bergman (Corendon Kinheim) en Diegomar Markwell (DOOR Neptunus) tegenover elkaar stonden. En opnieuw werd het een verbeten strijd tussen de twee Nederlandse internationals. Bijna een maand geleden gooide Markwell een complete wedstrijd, maar ging Bergman er na acht solide innings met de winst vandoor. Nu leek dat scenario zich te herhalen.

Na zes puntloze innings opende Mervin Gario in de zevende inning voor Corendon Kinheim de score. Hij werd eerst geraakt door een pitch van Markwell, waarna Remco Draijer en René Cremer zijn ploeggenoot met honkslagen over de thuisplaat sloegen. Het punt op het pitchen van Markwell (3-1-6-0 in acht innings) leek aanvankelijk beslissend.

Schuldig

Shaldimar Daantji sneuvelt bij een poging het tweede honk te stelen..

Shaldimar Daantji sneuvelt bij een poging het tweede honk te stelen..
Foto: © Rob Jelsma

Lang moest DOOR Neptunus het antwoord schuldig blijven op de ballen van de Haarlemse pitchers. Starter David Bergman (5-1-2-0) hoefde in zes innings alleen honkslagen toe te staan aan Gianison Boekhoudt in de vierde en Shaldimar Daantji in de zesde inning. Boekhoudt sneuvelde echter in een dubbelspel, terwijl Daantji werd uitgeschakeld bij een poging het tweede honk te stelen. In de eerste inning had Kinheim ook al een honkloper met een dubbelspel onschadelijk gemaakt. Hierna hielden relievers Jean-Paul Gulinck en Pim Walsma de Rotterdamse productie op twee honkslagen.

De eerste serieuze kans voor DOOR Neptunus diende zich pas aan in de negende inning nadat Arshwin Asjes plaats had genomen op de heuvel. Zijn vrije loop voor Gyenuar Lopez werd hard afgestraft met hits op rij van Gianison Boekhoudt, Benjamin Dille en Rudy van Heydoorn. Daarmee wisten de Rotterdamse honkballers alsnog een verlenging te forceren.

Duur

Dat kwam Neptunus duur te staan. Via hits van Quintin de Cuba en Marvin Gario scoorde Kinheim in deze tie-break maar liefst vijfmaal. Zelf ging Neptunus tweemaal in de fout. Gario, die het eerste punt van Kinheim had gescoord in de zevende inning, sloeg nu twee punten binnen.
Closer Asjes kreeg in de gelijkmakende tiende slagbeurt de kans om zijn slechte start van de avond goed te maken. Daar slaagde hij in. De Curaçaose pitcher hoefde nog slechts één punt toe te staan, waardoor Corendon Kinheim alsnog aan het langste einde trok: 2-6. De slagploeg van DOOR Neptunus kwam dit duel tot vijf hits. Kinheim produceerde negen rake klappen. Remco Draijer (2 uit 4) en Jeffrey Arends (2 uit 4) sloegen elk twee honkslagen.

Corendon Kinheim kan de winst uit dit inhaalduel goed gebruiken. De Haarlemse ploeg, die nog vier andere inhaalwedstrijden voor de boeg heeft, houdt hiermee aansluiting op koploper DOOR Neptunus. De Rotterdamse ploeg won inmiddels al 23 wedstrijden. Voor Kinheim was dit de achttiende zege.

 

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page