Update Major en Minor League

Een nieuwe week en dus nieuwe kansen voor de professionals uit alle windrichtingen van het koninkrijk. Met de MLB All Star Break op 16 juli in het verschiet en de trade deadline aan het einde van die maand kan het nog weleens buitengewoon spannend worden in de diverse leagues.

Roger Bernadina speelde deze week met de Washington Nationals in en tegen Colorado Rockies . Zijn meest memorabele moment daarin was een fraai afgedwongen tweehonkslag. Ondertussen bewees Didi Gregorius met de Arizona Diamondbacks zich vooral op verdedigend gebied in de series tegen de San Diego Padres en de Miami Marlins. Datzelfde geldt voor Andrelton Simmons van de Atlanta Braves die naast een solide slagman is, ook een paar mooie acties had in de series tegen de San Francisco Giants en de New York Mets.

In de American League is Jurickson Profar, de van oorsprong korte stop van de Texas Rangers, bezig met een ronde langs bijna alle veld- en slagposities. Zo was hij in de series tegen Toronto op het derde honk gestationeerd en was hij de aangewezenslagman in de serie tegen de Houston Astros

Triple A

Sharnol Adriana (Rojos del Aguila de Vera Cruz) bewees in de Mexican League weer eens zijn waarde als aangewezenslagman:  In de serie tegen Saraperos de Saltillo kwam hij zeven keer aan slag met vier hits en wist hij tweemaal te scoren. Ook Yurendell de Caster (Acereros de Norte)  had met twee honkslagen een goede serie met zijn team tegen de Piratas de Campeche.

Xander Bogaerts (Boston Redsox) heeft na zijn debuut bij Pawtucket Red Sox niet veel meer op offensief gebied laten zien. Maar een goed begin is er. Jair Jurjens van de Norfolk Tides (Baltimore Orioles) stond eenmaal op de heuvel in de serie tegen de Louisville Bats (Cincinati Reds). Hij gooide zeven innings met een verdiende puntengemiddelde van 1.29.
Ook Shairon Martis van de Rochester Redwings (Minnesota Twins) kwam deze week in actie: hij gooide twee innings in een wedstrijd tegen de Scranton/Wilkes-Barre RailRiders (New York Yankees). Hainley Statia is een constante factor bij de Nashville Sounds (Milwaukee Brewers). Hij speelde in de series tegen de New Orleans Zyphyrs (Miami Marlins) en de Iowa Cubs.

Double A

Loek van Mil van de Pensacola Blue Wahoos (Cinicinnati Reds) pakte weer vier innings mee in wedstrijden tegen de Mobile BayBears (Arizona Diamondbacks) en de Montgomery Biscuits (Tampa Bay Rays). Curt Smith van de New Britain Rock Cats (Minnesota Twins) speelde mee in de serie tegen de Harrisburg Senators (Washington Nationals) en had daarin één hit uit vijf slagbeurten. In diezelfde serie gooide teamgenoot Tom Stuifbergen in één wedstrijd zes sterke innings met een verdiende puntengemiddelde van 1.50.

Juan Carlos Sulbaran pitchte voor de Northwest Arkansas Naturals (Kansas City Royals) in een wedstrijd 4 innings tegen de Arkansas Travellers met een verdiende puntengemiddelde van 4.50. Shawn Zarraga van de Huntsville Stars (Milwaukee Brewers) speelde mee in de serie tegen Chattanooga en had één hit in zes slagbeurten.

Single A

Lars Huijer had zaterdag al een mooi debuut bij AquaSox. Daarnaast zijn er ook nog een groot aantal andere spelers uit Nederland, Curaçao en Aruba op dit monent actief op dit Single A-niveau. Roderick Bernadina van de Delmarva Shorebirds (Baltimore Orioles ) kwam in actie in de serie tegen het Hickory Crawdads (Texas Rangers) van Nick Urbanus en sloeg  in elf slagbeurten één keer een honkslag  en één keer een tweehonkslag. Ook scoorde hij één keer.
Rodney Daal van de Fort Wayne Tincaps (San Diego Padres) kwam in actie tegen de Wisconsin Timber Rattlers (Milwaukee Brewers) en sloeg in zes slagbeurten een honk- en een tweehonkslag.

Christopher Garia van de Spokane Indians (Texas Rangers) lijkt een vaste plek in de basis te hebben veroverd met zes wedstrijden in twee series (een daarvan tegen het Everett van Lars Huijer en de andere tegen Vancouver Canadians) met een slaggemiddelde van .320.
Randolph Oduber van de Potomac Nationals speelde de hele serie van vier wedstrijden tegen de Frederick Keys (Baltimore Orioles) mee en had daarin in vijftien slagbeurten drie honkslagen en scoorde vier punten. John Polonius van de San Jose Giants had ook een mooie serie tegen de Visalia Rawhides (Arizona Diamondbacks). Hij sloeg in twee wedstrijden vijf honkslagen, één homerun homerun en scoorde drie punten.

De vorige maand gedrafte Sicnarf Loopstok gaat zijn opwachting maken op single A niveau bij de Mahoning Valley Scrappers. Zo slaat deze talentvolle Arubaanse catcher van Western Oklahoma State College  dus de hele Rookie League-cyclus over. Datzelfde geld voor de Curaçaose pitcher Alex Rodriguez, die deze maand werd gedraft door Colorado Rockies. Hij start voor Tri-City Dust Devils. De Curaçaose honkballer Sherman Lacrus, die werd gedraft door Texas Rangers, start in de Dominicaanse Summer League.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page