Vaessen Pioniers blijft ook tegen L&D Amsterdam winnen

Met de dertiende zege in zestien wedstrijden tijd heeft Vaessen Pioniers vanavond zijn vierde plaats in het klassement van de hoofdklasse verstevigd. Sinds 5 mei verloor de ploeg van hoofdcoach Robert Klaver slechts twee wedstrijden. Vanavond diende Pioniers zelfs veteraan Rob Cordemans zijn eerste nederlaag in een jaar tijd toe. Ook DOOR Neptunus en Corendon Kinheim wonnen vanavond.

Ondanks het noodweer dat Nederland vandaag teisterde, konden toch drie wedstrijden uit de hoofdklasse vanavond doorgang vinden. Alleen het duel tussen UVV en AdoLakers moest vroegtijdig worden afgelast. Dit duel is nu verplaatst naar morgenavond. De Utrechtse nummer vijf moest ondertussen lijdzaam toezien hoe concurrent Vaessen Pioniers opnieuw twee belangrijke punten in de wacht sleepte.

Pioniers versloeg L&D Amsterdam met 3-2. In Bussum was koploper DOOR Neptunus met 2-4 te sterk voor Mr.Cocker HCAW, terwijl Corendon Kinheim op bezoek bij Mampaey The Hawks met 0-5 won.

Sterk heuveloptreden

L&D Amsterdam-pitcher Rob Cordemans (0-1-7-0 in zeven innings) verloor vanavond zijn eerste wedstrijd uit de hoofdklasse sinds 26 juni vorig jaar. Toen ging zijn ploeg met 0-1 onderuit tegen DOOR Neptunus. vanavond bleek Vaessen Pioniers met één punt verschil sterker. De Hoofddorpers profiteerden opnieuw van een sterk heuveloptreden van Josh Rickards. De Amerikaan boekte zijn zesde seizoenszege. Hij stond slechts drie honkslagen toe.
Die leverden punten op in de vierde en vijfde inning. In de vierde Amsterdamse slagbeurt scoorde Percy Isenia (vier wijd) op een hit van Kenny Berkenbosch. Een inning later sloegen Björn Hato en Michael Duursma hits voor het tweede Amsterdamse punt. Het bleven de enige honkslagen voor L&D Amsterdam op het pitchen van Rickards (6-5-3-1 in 6 2/3 inning).

Vaessen Pioniers had op dat moment al een 3-0 voorsprong genomen. Zowel in de eerste als in de derde inning had Mark Duursma een punt binnengeslagen. Hij kwam dit duel tot twee van de acht hits voor Vaessen Pioniers. Op closer Bayron Cornelisse kreeg L&D Amsterdam in de negende inning met Bas Nooij (honkslag), Björn Hato (veldfout) en Michael Duursma (geraakt werper) nog wel lopers op alle honken, maar liet de selectie van hoofdcoach Sidney de Jong na een verlenging te forceren. Voor L&D Amsterdam was het de vijfde nederlaag van dit seizoen. Alleen DOOR Neptunus verloor dit seizoen nu minder wedstrijden (4).

Solohomerun

De Rotterdamse koploper boekte vanavond zijn 24e overwinning van het seizoen en gaat daarmee nog altijd aan de leiding in de hoofdklasse. Eenvoudig ging het in de Bussumse Vallei echter allerminst. Voor Mr.Cocker HCAW gooiden pitchers Tony Kreisel, Sander Helmendach, Robin Schel en Sedley Karel een prima wedstrijd, maar het Bussumse kwartet kreeg geen bijval van de HCAW-aanval. Catcher Max Clarijs was lange tijd de enige speler van de thuisploeg die de thuisplaat kon passeren. Hij kon in de derde inning binnenlopen na een honkslag van Jasper Keijzer. In de negende inning scoorde Sergino Martis na zijn tweehonkslag door een wilde worp van closer Brendan Wise het tweede en laatste punt voor HCAW.

Zelf kwam Neptunus op het pitchen van Kreisel en Helmendach zeven innings lang niet verder dan vijf hits. Maar dat was voldoende voor punten in de derde en zevende inning om uiteindelijk de winst met 2-4 op te eisen. In de derde Rotterdamse slagbeurt werd tweemaal gescoord na een honkslag van Gyenuar Lopez, een tweehonkslag van Bejamin Dille en een hit van Daniel Fernandes. Vier innings later sloeg Rafael Jozefa met volle honken een opofferingsslag om Lopez andermaal over de thuisplaat te slaan. Een solohomerun van Gianison Boekhoudt bracht het totaal in de negende inning op vier.
Bij Neptunus stonden Orlando Yntema (4-1-5-1 in 5 innings), Jorian van Acker (1-0-1-0 in 2 innings), Brendan Wise (1-0-0-0) en Berry van Driel (0-0-1-0) zeven honkslagen toe, waarmee Mr.Cocker HCAW vanavond evenveel hits kon bijschrijven als de koploper uit de hoofdklasse. Beste slagman werd Neptunus-speler Benjamin Dille met drie hits, waaronder twee tweehonkslagen.

Rally

In een tijdsbestek van slechts dertien ballen sloeg Corendon Kinheim vanavond vijf hits op rij in de vijfde inning om de wedstrijd tegen Mampaey The Hawks te beslissen. Remco Draijer had daarvoor in de eerste inning voor Kinheim al de score geopend. In de vijfde inning begon de Haarlemse ploeg met een rally met hits van Remco Draijer, René Cremer en Dirk van ’t Klooster. Ramiro Balentina veegde hierna de honken schoon met een tweehonkslag alvorens hij zelf op een tweepitter van Jeffrey Arends het vijfde punt van de wedstrijd kon scoren. Aan die stand kwam in het restant van de wedstrijd geen verandering meer in.

Quintin de Cuba, René Cremer, Dirk van ’t Klooster, Ramiro Balentina en Jeffrey Arends sloegen elk twee hits. In totaal kwam Corendon Kinheim tot twaalf honkslagen. Pitcher Nick Veltkamp (6-3-4-3) gooide zeven innings voor de winst. Na hem hielden Jean-Paul Gulinck en Pim Walsma de nul vast.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page