Mr.Cocker HCAW stunt tegen DOOR Neptunus

Vaessen Pioniers heeft dit weekeinde zijn goede serie vervolgd met nog eens twee zeges tegen het sterke L&D Amsterdam. De grootste stunt van dit weekeinde kwam echter op naam van Mr.Cocker HCAW. Onder leiding van de Venezolaanse heuveltroef Ivan Granados werd koploper DOOR Neptunus zaterdag verschalkt. Het was de eerste zege voor de formatie van hoofdcoach Ivan Rodriguez tegen een team uit de top vier.

Vaessen Pioniers heeft de achterstand op L&D Amsterdam deze week verkleind tot slechts één punt. De Hoofddorpse honkballers versloegen de nummer drie maar liefst driemaal op rij. Na donderdag (3-2) volgden ook zeges op zaterdag (6-5) en zondag (4-10). Pioniers opende zaterdag in de tweede inning de score nadat Mark-Jan Moorman (geraakt werper) en Chris Williams (vier wijd) konden scoren op een hit van Zerzinho Croes.
Nadat Kenny Berkenbosch en en Bas de Jong via hun honkslag en driehonkslag de stand in de vierde inning weer in evenwicht hadden gebracht, nam Pioniers in de gelijkmakende slagbeurt opnieuw de leiding. Djewi Appelman opende de aanval met een driehonkslag en kon scoren op een hit van Chris Williams. Die kon vervolgens zijn tweede punt scoren op een opofferingsslag van Vince Rooi. Opnieuw wisten de bezoekers de stand echter weer in balans te brengen. Nu gebeurde dat in de achtste inning na een homerun van Percy Isenia, die daarbij Kenny Berkenbosch mee over de thuisplaat kon nemen.

De wedstrijd kwam uiteindelijk tot een dramatisch einde. Nadat beide ploegen in de tiende inning eenmaal hadden gescoord, gooide catcher Milan Post in de tweede helft van de elfde inning, na een opofferingsstootslag van Vince Rooi, de bal over eerste honkman Kevin Weijgertse heen. Philip Ortez kon hierdoor het zesde en winnende punt scoren. Beide teams kwamen in elf innings tot tien hits. L&D Amsterdam deed dat op het pitchen van Eddie Aucoin, Swen Huijer en Bayron Cornelisse. Vaessen Pioniers kreeg Ben Grover, Kevin Heijstek en Jurrian Koks tegenover zich.

De beslissende actie in de elfde inning van zaterdag tussen Vaessen Pioniers en L&D Amsterdam.

De beslissende actie in de elfde inning van zaterdag tussen Vaessen Pioniers en L&D Amsterdam.
Foto: © Reni-foto.nl

Overtuiging

Een dag later trok Vaessen Pioniers opnieuw in de slotfase de winst naar zich toe. Ditmaal deed de formatie van hoofdcoach Robert Klaver dat met overtuiging. Hoewel het bij het ingaan van de achtste inning nog 4-4 was, had Pioniers twee innings later de winst met 4-10 binnen. De Hoofddorpse honkballers profiteerden in de achtste inning van een werperswissel. Met Mark Duursma (vier wijd) op het tweede honk nam Nick Stuifbergen het pitchen over. Hij kreeg pinch-hitter Dè Flanegin tegenover zich, die de tweede bal voor twee honken langs de lijn in het rechtsveld sloeg. Daarop kon Duursma de 4-5 scoren.

Een inning later was de voorsprong zelfs opgelopen tot 4-10. Pioniers voegde in de negende slagbeurt nog eens vijf punten aan zijn totaal toe. Philip Ortez, Mark Duursma en Mark-Jan Moorman sloegen honkslagen, waarna Kevin Dirksen, met twee ploeggenoten op de honken, de bal zelfs over de hekken sloeg. L&D Amsterdam had daar op het pitchen van Shane Gnade en Bayron Cornelisse geen antwoord meer op. Uiteindelijk kwamen beide teams tot tien honkslagen.

Enorme stunt

De Venezolaanse heuveltroef Ivan Granados werd bij Mr.Cocker HCAW zaterdag de man van de wedstrijd. Hij hield eigenhandig koploper DOOR Neptunus in bedwang. In de eerste inning stond hij nog wel een solohomerun toe aan Gianison Boekhoudt, maar hierna sloeg alleen Shaldimar Daantji (tweehonkslag in de vijfde inning) nog succesvol raak. Dat gaf de Bussumse ploeg de kans om voor een enorme stunt te zorgen. In korte tijd bracht HCAW een ruime 9-1 voorsprong op het scorebord.

Dat begon al na tweepitters op rij van Jorin van Amstel, Linoy Croes en Sergino Martis in de eerste inning. Een inning later werd de 2-1 voorsprong uitgebreid tot 6-1. Uiteindelijk kwam HCAW dit duel tot tien hits om daarmee startend pitcher Tim Roodenburg zijn eerste nederlaag van het seizoen toe te dienen.
Neptunus kon pas wat doen aan de achterstand nadat Granados (7-1-2-1) in de achtste inning was vervangen door Roel Bellinga. Door vier vrije lopen konden de Rotterdammers tweemaal scoren, waarna drie hits op het pitchen van closer Leon Elshof de eindstand in de negende inning op 9-6 brachten. Het was de eerste zege voor Mr.Cocker HCAW dit seizoen op een team uit de top 4, nadat eerder al werd gewonnen van de nummer acht AdoLakers (driemaal), de nummer zeven Mampaey The Hawks (driemaal) en de nummer vijf UVV (één keer).

Grandslam-homerun

Door de nederlagen van DOOR Neptunus en L&D Amsterdam is Corendon Kinheim nu weer opgeklommen tot de tweede plaats, met evenveel nederlagen als koploper DOOR Neptunus. De Haarlemse ploeg bleef deze week ongeslagen tegen nieuwkomer Mampaey The Hawks. Kinheim kon zaterdag tegen The Hawks door vijf vrije lopen en twee veldfouten al vroeg ruim op voorsprong komen. De Haarlemse ploeg sloeg in deze slagbeurt slechts twee hits, maar kwam wel op een 0-6 voorsprong.
Niettemin moest de landskampioen hierna alsnog vol aan de bak, want binnen drie innings was die ruime voorsprong op het pitchen van Leon Boyd en Dion Steijl verrassend genoeg omgedraaid in een 9-6 achterstand. Mede door een grandslam-homerun van Berry van Donselaar in de tweede inning.

Vanaf de vierde inning trok Kinheim alsnog het duel naar zich toe. Via hits van Rachid Engelhardt en Roy Seltenrijch trok Kinheim eerst de stand gelijk, waarna Dirk van ’t Klooster (tweehonkslag) en Roy Seltenrijch (veldfout) in de zesde en zevende inning de winnende punten scoorden.
Bij een 9-11 voorsprong voor Corendon Kinheim sloegen Urving Kemp en Shurendell Borgschot nog wel tweehonkslagen op rij op het pitchen van Arshwin Asjes om het tiende punt voor The Hawks op het scorebord te krijgen, maar wist de Haarlemse closer tijdig een eind aan de inning te maken. Corendon Kinheim werd dit duel geholpen door acht veldfouten van de honkballers uit Dordrecht.

Orde op zaken

Ook zondag zorgde Berry van Donselaar er eigenhandig voor dat Corendon Kinhheim diep moest gaan tegen Mampaey The Hawks. Nadat de Haarlemse ploeg via punten van Rachid Engelhardt in de derde en Bryan Engelhardt in de zesde inning een 2-0 voorsprong had genomen, sloeg Van Donselaar in de achtste inning voor de tweede keer dit weekeinde de bal over de hekken: 2-2. Dat gebeurde net op het moment dat David Bergman (10-2-5-0) op de heuvel was vervangen voor Pim Walsma.

In diezelfde inning stelde Kinheim echter direct weer orde op zaken. Mervin Gario opende de Haarlemse slagbeurt met een tweehonkslag en kon via een hit van Bryan Engelhardt en een opofferingsslag van Jeffrey Arends de winnende 3-2 scoren. Kinheim kwam dit duel tot slechts acht hits op het pitchen van Elton Koeiman (3-1-8-3), die opnieuw een complete wedstrijd gooide.

Kansen

UVV won deze week tweemaal van AdoLakers.

UVV won deze week tweemaal van AdoLakers.
Foto: © Jan Kruijdenberg

UVV zag zijn kansen op een plaats in de Play-Offs sterk verminderen door de goede serie van Vaessen Pioniers. Niettemin deed UVV zelf ook goede zaken. Hekkensluiter AdoLakers leverde op vrijdagavond en zaterdagmiddag geen problemen op. Pitcher Jurjen van Zijl (6-1-2-0) stond vrijdagavond in zeven innings alleen tweehonkslagen toe aan Ricky Voorn (tweede inning) en Edison Bito (zevende inning). Het bleven de enige hits voor AdoLakers dit duel.

Zelf kwam UVV tot twaalf hits, waaronder drie honkslagen van Ricky Daal. Hij sloeg de bal tweemaal voor twee honken het buitenveld in en bracht dit duel twee ploeggenoten binnen. Ook midvelder Brennan Nijhof kwam tot drie hits. Uiteindelijk trok UVV het duel met 6-0 naar zich toe. Bij AdoLakers gooide Reggie Bomberg (4-1-12-3) een complete wedstrijd.

Noodgedwongen

Een dag later moest Bomberg bij de geplaagde Haagse ploeg noodgedwongen plaatsnemen op de positie van korte stop. In dat duel scoorde UVV maar liefst elfmaal in de vijfde inning om het duel met 15-0 na 6 1/2 inning te winnen. Door tweehonkslagen van Dennis de Quint (derde inning), Ferd van Stekelenburg, Dennis Ribbens en Brennan Nijhof (allen in de vierde inning) had UVV een 3-0 voorsprong genomen.
In de vijfde Utrechtse slagbeurt betraden nog eens vijftien spelers het slagperk. Zeven hits, waaronder tweehonkslagen van opnieuw De Quint en Rossini Frolijk en driepitters van Nick Peels en Stijn van der Meer leverden elf runs op en zorgden voor een vroegtijdig einde van de wedstrijd. Na de zevende tweehonkslag van de wedstrijd en de tweede voor Brennan Nijhof kon de eindstand worden genoteerd: 16-0. UVV-pitcher Ian Delemarre (3-1-2-1) stond in zes innings slechts twee hits toe.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page