Bogaerts geselecteerd voor All Star Futures Game

De Nederlandse international Xander Bogaerts is voor de tweede keer opgenomen in de selectie van het World Team voor de Futures All Star Game. De wedstrijd tussen de grootste talenten uit de Minor League-teams wordt gespeeld op zondag 14 juli, een dag voor de All Star Game van Major League Baseball. Beide wedstrijden vinden plaats op de thuisbasis van de New York Mets.

Deze jaarlijkse wedstrijd, die nu voor de vijftiende keer wordt gespeeld, heeft al heel wat beroemde deelnemers gehad waaronder Bryce Harper, Ben Sheets en Evan Longoria. Gisteren maakte Major League Baseball de rosters bekend voor het Amerikaanse team en het Wereldteam. De teams zijn samengesteld door scouts van de clubs en de Major League Baseball zelf.
In de vorige editie van de MLB All Star Game zaten dertig voormalig deelnemers van de All Star Futures Game, om maar aan te geven wat de waarde van deze wedstrijd is.

Voor Bogaerts wordt het de tweede keer op rij dat hij deelneemt aan de All Star Futures Game. Vorig jaar speelde hij als aangewezen slagman het volledige duel en kwam hij tot één honkslag. Slechts zes andere Nederlandse internationals werden ooit voor deze wedstrijd geselecteerd: Evert-Jan ’t Hoen (1999), Wladimir Balentien (2006 en 2007), Rick van den Hurk (2007), Shairon Martis (2008), Juan Carlos Sulbaran (2009) en Jurickson Profar (2011 en 2012). Na Wladimir Balentien en Jurickson Profar is Bogaerts de derde international geworden, die twee jaar op rij een uitnodiging heeft ontvangen.

Leiding

Onder leiding van voormalig New York Mets-speler en All Star Edgardo Alfonzo gaat het Wereldteam van start met een team van 25 spelers. Dertien van de spelers van het wereldteam komen uit de Dominicaanse Republiek, daarna volgen Cuba en Puerto Rico met ieder twee spelers de rest van de spelers komen uit Taiwan, Brazilië, Venezuela, Colombia, Panama en Aruba.  Van het wereldteam is een analyse beschikbaar.

Het Amerikaanse team staat onder leiding van voormalig New York Mets-buitenvelder Mookie Wilson. In het Amerikaanse team zijn de staten Florida en Californië het best vertegenwoordigd met ieder vier spelers.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page