Update Major en Minor League

Met het World Port Tournament in het verschiet kunnen we natuurlijk niet voorbij gaan aan die Nederlandse internationals, die op de World Baseball Classic acte de présence gaven. Waar voor de spelers uit de hoofdklasse er een korte zomerstop is, gaat voor hen de competitie gewoon door. Des te meer reden om even stil te staan bij hun verrichtingen.

Deze week waren er in de Major League niet echt heel veel bijzonderheden te ontwaren: Roger Bernardina draaide een constante week met series tegen de Colorado Rockies en de Arizona Diamondbacks. Bij diezelfde ploeg uit Arizona speelde Didi Gregorius  tegen de Cincinnati Reds en dus de Washington Nationals. In de wedstrijd tegen de Nationals had Gregorius nog een mooie aangooi naar het eerste honk.

Kenley Jansen stond namens de Los Angeles Dodgers vier keer op de heuvel in series tegen de San Diego Padres en de San Francisco Giant. In de totaal vier innings die hij gooide, zette hij maar liefst negen keer de slagman met drie slag aan de kant, kreeg hij nul punten tegen en zorgde hij in totaal drie keer dat de wedstrijd door de Dodgers werd gewonnen. Zijn verdiende puntengemiddelde is nu over tien wedstrijden bekeken 0.87.

Andrelton Simmons van de Atlanta Braves speelde in series tegen de Milwaukee Brewers en de Kansas City Royals en zijn slaggemiddelde zat per wedstrijd rond de  .245 . Jurickson Profar kwam een paar keer als pinch-hitter aan slag tegen de St Louis Cardinals en is nu nog bezig met de serie tegen de New York Yankees.

Triple A

Op het hoogste Minor League-niveau speelde Sharnol Adriana als aangewezen slagman een paar wedstrijden tegen de Rieleros des Aguascalientes. In dezelfde Mexicaanse competitie speelde Yurendell de Caster solide series tegen de Olmecas de Tabasca en de Saraperos de Saltillo.
Xander Bogaerts speelde met de Pawtucket Red Sox mee in de uit- en thuiswedstrijden tegen de Toledo Mudhens (Detroit Tigers). Hij sloeg in die serie tot nog toe driemaal een homerun en wist bovendien zes  punten binnen te slaan.

Jair Jurjens van de Norfolk Tides (Baltimore Orioles) gooide acht innings in de wedstrijd op 24 juni tegen de Scranton/Wilkes-Barre RailRiders (New York Yankees) en kreeg daarin twaalf honkslagen en vier punten tegen. Shairon Martis van de Rochester Redwings (Minnesota Twins) gooide afgelopen week bijna vier innings in wedstrijden tegen de Louisville Bats (Cincinatti Reds) en de Indianapolis Indians (Pittsburg Pirates). In de laatstgenoemde wedstrijd zorgde hij voor de overwinning.
Hainley Statia speelde  met de Nashville Sound (Milwaukee Brewers) zijn wedstrijden in de series tegen de Iowa Cubs en de New Orleans Zephyrs (Miami Marlins) en heeft nu en slaggemiddelde over tien wedstrijden van net over de .300

Double A

Een niveau hieronder kwam werper Loek van Mil met de Pensacola Blue Wahoos (Cincinatti Reds) driemaal op de heuvel tegen respectievelijk de Montgomery Biscuits (Tampa Bay Rays) en de Mississippi Braves. Dashenko Ricardo van de Chattanooga Lookouts (Los Angeles Dodgers) speelde één wedstrijd mee tegen de de Tennessee Smokies (Chicago Cubs).
Curt Smith speelde met de New Britain Rock Cats (Minnesota Twins)  series tegen de Akron Aeros (Cleveland Indians) en de Altoona Curve (Pittsburgh Pirates), waarin hij in dertien slagbeurten vier honkslagen had waaronder één tweehonkslag. Hij scoorde ook viermaal.

Ook Tom Stuifbergen kwam namens de Rock Cats tweemaal op de heuvel. Op 21 en 26 juni. Maar helaas zonder veel succes: Hij kreeg verdeeld over twee wedstrijden in totaal over iets meer dan acht innings zestien honkslagen (waaronder drie homeruns) en elf punten tegen.
Juan Carlos Sulbaran van de Northwest Arkansas Naturals (Kansas City Royals) kwam driemaal op de heuvel: tweemaal in wedstrijden tegen de Tulsa Drillers (Colorado Rockies) en eenmaal tegen de Midland Rockhounds (Oakland A’s). Shawn Zarraga kwam met de Huntsville Stars (Milwaukee Brewers) in actie tegen de Jackson Generals (Seattle Mariners) en de Birmingham Barons (Chicago Whitesox).

Single A

Op het laagste Minor League niveau speelden Roderick Bernadina van de Delmarva Shorebirds (Baltimore Orioles), Rodney Daal van de Fort Wayne TinCaps (San Diego Padres), Christopher Garia van de Spokane Indians (Teas Rangers), Kevin Moesquit van de Burlington Bees (Los Angeles Dodgers), Randolph Oduber van de Potomac Nationals en John Polonius van de San Jose Giants in het basis negental van hun team.

Lars Huijer van de Everett AquaSox (Seattle Mariners) boekte zijn tweede overwinning op dit niveau tegen de Tri-City Dust Devils (Colorado Rockies): In zeven innings kwam hij tot zeven keer drie slag en kreeg hij vier honkslagen tegen. Sicnarf Loopstok speelde met de Mahoning Valley Scrappers (Cleveland Indians) zijn eerste wedstrijd op dit niveau tegen de Auburn Doubledays (Washington Nationals) en sloeg een honkslag uit vier slagbeurten.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page