Cuba opent World Port Tournament met zege

Cuba is de zeventiende editie van het World Port Tournament begonnen met een overwinning. In Rotterdam openden de Cubaanse honkballers het toernooi met een 3-0 shut-out tegen Curaçao. Tweede honkman Andy Ibáñez nam de aanval voor zijn rekening, terwijl pitcher Ismel Jiménez de Curaçaose slagploeg een halt toeriep.

Cuba opende de wedstrijd vanmiddag voortvarend met honkslagen van Andy Ibáñez en Yulieski Gourriel, waardoor José Dariel Abreu met een opofferingsslag het eerste punt binnen kon slaan. Maar hierna stokte de Cubaanse aanval. Pas in de zesde inning kon Cuba opnieuw scoren. Ibáñez, die door een veldfout van korte stop Shurendell Mujica op de honken was gekomen, kon vanaf het eerste honk voor het tweede punt zorgen op een driehonkslag van Gourriel. Met een grondbal sloeg Abreu hierna ook zijn tweede punt binnen.

Voor wat betreft honkslagen bleef Curaçao in de pas lopen met zijn Cubaanse tegenstander. Beide teams kwamen dit duel tot zeven hits. Quincy Ascencion (derde inning) en Edinho Meyer (vierde inning) kwamen daarmee op het tweede honk, maar heel gevaarlijk werd Curaçao echter niet. Vooral doordat Ismel Jiménez, de 27-jarige pitcher van Sancti Spíritus, de zes tegenhonkslagen afwisselde met tien strikeouts.
Zo kon het gebeuren dat Curaçao de complete wedstrijd van zijn pitcher Raydell Isabella niet kon belonen met een tweede stunt. Twee jaar geleden verraste Curaçao nog met winst in de eerste wedstrijd tegen Cuba op het World Port Tournament.

Beste slagman

In de laatste inning gooide closer Raciel Iglesias voor Cuba het duel uit. Hij deed dat met strikeouts voor Michaelangel Trinidad en pinch-hitter Quincy Martina. Voor Curaçao sloegen linksvelder Quincy Ascencion, aangewezen slagman Edinho Meyer en korte stop Shurendell Mujica elk twee hits. Beste slagman vanmiddag werd Andy Ibáñez. De Cubaan kwam in vier slagbeurten tot drie hits en scoorde twee van de drie Cubaanse punten.

De eerste wedstrijd in het Rotterdamse Neptunus Familiestadion werd vanmiddag bijgewoond door een kleine tweeduizend toeschouwers. Het toernooi wordt vanavond vervolgd met de tweede wedstrijd. Dan speelt titelverdediger Chinese Taipei zijn eerste wedstrijd tegen gastheer Nederland Het eerste duel van Oranje in Rotterdam wordt meteen gespeeld voor een uitverkocht stadion.

         1 2 3 4 5 6 7 8 9  R H E
CURAÇAO  0 0 0 0 0 0 0 0 0  0 7 1
CUBA     1 0 0 0 0 2 0 0 X  3 7 0

Werpcijfers Curaçao
Raydell Isabella (8): 6-0-7-1

Werpcijfers Cuba
Ismel Jiménez (8): 10-1-6-0
Raciel Iglesias (1): 2-0-1-0

 

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page