Jair Jurrjens kortstondig terug in Major League

De Curaçaose pitcher Jair Jurrjens is door Baltimore Orioles teruggehaald bij de hoofdmacht. Gisteren maakte hij zijn rentree in de wedstrijd tegen New York Yankees. Jurrjens gooide 2 1/3 inning als reliever. Vandaag werd hij echter alweer uit de hoofdmacht gezet. Hierdoor bestaat de kans dat Jurrjens zijn carrière zal moeten vervolgen bij een andere club.

Jurrjens speelde tot dusver maar één wedstrijd in de Major League dit seizoen. Op zaterdag 18 mei was hij de startend pitcher in de wedstrijd tegen Tampa Bay Rays, nadat hij als vervanger voor de geblesseerde Brian Roberts aan de hoofdmacht was toegevoegd. De pitcher van Curaçao moest echter vier verdiende punten opgeven in vijf innings en werd enkele dagen later weer teruggezet naar het Triple A-team Norfolk Tides.

Bij deze ploeg was Jurrjens het seizoen ook begonnen. Hij speelde tot dusver veertien wedstrijden voor Norfolk Tides in de Triple-A International League, allemaal als startend pitcher. Daarin kwam Jurrjens tot vijf zeges en vijf nederlagen. Hij gooide vijftig keer drie slag en 21 keer vier wijd in 84 1/3 inning en kwam tot een verdiende puntengemiddelde van 4.06.

Nieuwe kans

Gisteren diende zich een nieuwe kans aan voor Jurrjens nadat Baltimore Orioles besloot het contract met binnenvelder Travis Ishikawa te verbreken. Om de bullpen te versterken, werd hierop Jurrjens opgeroepen. Diezelfde avond betrad Jurrjens de heuvel in Baltimore tijdens de met 11-3 gewonnen wedstrijd tegen New York Yankees. Hij deed dat in de zesde inning als vervanger van startend pitcher Zach Britton. Jurrjens kwam in 2 1/3 inning tot één keer drie slag en stond hij drie honkslagen toe, waaronder tweepitters van Brett Gardner en Zoilo Almonte. Niettemin wist de Curaçaose pitcher de honkballers uit New York van het scoren af te houden. Hij verlaagde daarmee zijn verdiende puntengemiddelde in dienst van Baltimore Orioles van 7.20 naar 4.91.

Het verblijf van Jurrjens bleef echter ook ditmaal beperkt tot één wedstrijd. De inmiddels herstelde tweede honkman Brian Roberts werd vandaag weer aan de selectie toegevoegd. Om plaats te maken voor hem, is Jurrjens andermaal uit de hoofdmacht gezet.

Designated for assignment

Om Jurrjens van het 25-man roster te kunnen halen, moet hij eerst beschikbaar worden gesteld aan andere clubs. Het zogenaamde designated for assignment. Dit betekent dat Jurrjens na Detroit Tigers, Atlanta Braves en Baltimore Orioles mogelijk zijn profcarrière vervolgt bij een nieuwe club. Als geen andere club interesse heeft in Jurrjens, heeft Baltimore Orioles de mogelijkheid om hem te ontslaan of alsnog te plaatsen bij het Triple A-team Norfolk Tides. Dat laatste lijkt vooralsnog de verwachting. Baltimore Orioles heeft al aangegeven Jurrjens in de organisatie te willen houden.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page