Chinese Taipei ontsnapt tegen Curaçao

Tot tweemaal toe kwam Curaçao vanmiddag in de wedstrijd tegen titelverdediger Chinese Taipei op voorsprong. Maar na negen innings bleef de ploeg van manager Johnny Balentina toch met lege handen achter. De Taiwanese honkballers wisten zich uiteindelijk met een 4-2 zege te herstellen van de nederlaag tegen Nederland op de openingsdag van het World Port Tournament.

De aanval voor Curaçao kwam vandaag op naam van tweede honkman Raywendly van Gurp. Hij bracht, door onder meer vier gestolen honken, zowel in de eerste als in de vijfde inning zijn ploeg aan de leiding. Van Gurp wachtte vanmiddag in het Neptunus Familiestadion niet lang om de aanval te kiezen. De eerste pitch van Chia-Hao Sung sloeg hij al langs het derde honk.

Na een gestolen honk kon hij in deze slagbeurt door naar drie op een hit van Johnny Gregorius. Nadat die vervolgens ook het tweede honk wist te stelen, profiteerde Van Gurp door op datzelfde moment de thuisplaat te passeren. Hij bracht zo in korte tijd Curaçao op een 0-1 voorsprong.
Lang hield die voorsprong niet stand. In de gelijkmakende slagbeurt kon Chun-Kai Liao voor de 1-1 zorgen op een tweehonkslag van Po-Jung Wang.

Wissel

Via een hit van Christefer Obispo en twee vrije lopen kreg Curaçao in de tweede inning de honken vol. De Taiwanese manager greep in en verving zijn startend pitcher op de heuvel. Die wissel pakte goed uit. Reliever Hsien-Chih Chang schakelde direct vier tegenstanders op rij met drie slag uit.
Pas in de vierde inning diende zich een nieuwe kans aan voor Curaçao. Christefer Obispo opende de inning met een tweehonkslag en probeerde na een opofferingsstootslag van Rojean Cleofa op een hoge bal van Shurendell Mujica te scoren. De Taiwanese verdediging reageerde echter kordaat. Nadat rechtsvelder Po-Jung Wang de bal had gevangen, streepte hij deze in één keer naar zijn catcher Chia-Wei Huang. Die kreeg de bal op tijd om de aanstormende Obsipo voor de derde nul uit te schakelen.

De honkballers van manager Balentina waren in de vijfde inning wel succesvol. Opnieuw onder leiding van het Raywendly van Gurp. Na zijn vrije loop bracht hij zijn totaal aantal gestolen honken dit duel op vier door nu het tweede en derde honk te stelen. Op een grondbal van Quincy Ascencion zette hij zijn ploeg andermaal aan de leiding.

Gebroken

Maar ook nu had Chinese Taipei een antwoord snel klaar. Wang-Wei Lin (honkslag) profiteerde in de zesde inning van een Curaçaose veldfout om de gelijkmaker te scoren op een grondbal van Chia-Wei-Huang. Een inning later was de Curaçaose aanval gebroken. Startend pitcher Ruderly Manuel kreeg drie hits op rij tegen, waaronder twee stootslagen, waardoor de honken volstroomden. Manuel gooide hierna Ming-Jen Kuo raak om zijn ploeg voor het eerst op achterstand te zetten. Een klap van Chun-Kai Liao in het rechtsveld zorgde hierna ook voor het vierde Taiwanese punt.

Chinese Taipei kwam dit duel uiteinelijk tot negen honkslagen. Catcher Chia-Wei Huang en Wei-Chih Chen sloegen er elk twee. Curaçao kwam na zijn drie hits uit de eerste twee innings niet verder dan één honkslag op de Taiwanese bullpen. Zelfs pinch-hitters Amir Daou, Quincy Martina en Ulrich Snijders konden daar in de negende inning geen verandering meer in brengen. Ze gingen alle drie met drie slag aan de kant, waarna de 4-2 winst voor Chinese Taipei een feit was.

                1 2 3 4 5 6 7 8 9  R H E
CURAÇAO         1 0 0 0 1 0 0 0 0  2 4 3
CHINESE TAIPEI  1 0 0 0 0 1 2 0 X  4 7 0

Werpcijfers Curaçao
Ruderly Manuel (6): 0-0-7-3
Kevin Kelly (2): 1-0-2-0

Werpcijfers Chinese Taipei
Chia-Hao Sung (1 2/3+1 man): 2-2-3-0
Hsien-Chih Chang (5 1/3): 6-4-1-0
Yu-Hsun Chen (2): 4-0-0-0

 

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page