Cubaanse pitcher ontvlucht nationale ploeg

Voor de derde keer op rij heeft een Cubaanse international het World Port Tournament in Rotterdam gebruikt om zijn land te ontvluchten. Hierdoor moest de Cubaanse manager Yovani Aragón gisteren het toernooi starten zonder de 26-jarige pitcher Odrisamer Despaigne. Cubaanse media hebben het nieuws inmiddels bevestigd.

Ook in 2009 en 2011 raakte Cuba een pitcher kwijt. In 2009 ontsnapte de linkshandige Aroldis Chapman uit het spelershotel in Rotterdam. Twee jaar later volgde de eveneens linkshandige pitcher Gerardo Concepcion zijn voorbeeld. Beide spelers hebben inmiddels een profcontract bij een Amerikaanse club uit de Major League. Vorig jaar verliet international Aledmis Díaz de Cubaanse ploeg tijdens de Haarlemse Honkbalweek.

De 26-jarige Odrisamer Despaigne gebruikte zaterdag de overstap op het vliegveld Charles de Gaulle in Parijs, tijdens de vlucht van Cuba naar Nederland, om zijn ploeg te ontvluchten. De verwachting is dat Despaigne inmiddels is doorgereisd naar Spanje, waar zijn vader en voormalig Cubaans international Fransico Despaigne woonachtig is. Uiteindelijk hoopt de Odrisamer Despaigne op een contract bij één van de teams uit de Amerikaanse Major League.

World Baseball Classic

Despaigne sloot onlangs zijn achtste seizoen in de Cubaanse Serie Nacional af voor Industriales. Hij won tien wedstrijden en verloor er vijf. De pitcher kwam tot een verdiende puntengemiddelde van 3.27 met 98 strikeouts in 143 innings. Eerder dit jaar nam Despaigne met Cuba deel aan de World Baseball Classic. Hij kwam nog wel uit in de oefenwedstrijden in de aanloop naar dit evenement, maar bleef tijdens de World Baseball Classic op de bank.

Vorig jaar was Despaigne met de Cubaanse nationale ploeg in Nederland voor deelname aan de Haarlemse Honkbalweek. Hij gooide toen drie wedstrijden, waaronder twee keer als startend pitcher. Hij was bovendien de starter in de met 4-2 van Puerto Rico gewonnen finale. In drie duels kwam hij tot een verdiende puntengemdidelde van 2.16 met twee verdiende punten in 8 1/3 inning.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page