Steve Janssen: ‘We hebben zeker kansen’

De nieuwe bondscoach Steve Janssen kon zich geen betere start van het World Port Tournament bedenken. Titelverdediger Chinese Taipei werd gisteren in Rotterdam met 7-2 aan de kant gezet. Vanavond wacht een nieuwe zware opdracht. Dan is Cuba de volgende opponent. “Cuba is altijd een mooie tegenstander”, blikt Janssen alvast vooruit.

Janssen kon tevreden terugkijken op zijn debuut als bondscoach op het World Port Tournament. “Het sputterde in het begin. Maar uiteindelijk hebben we tegen Chinese Taipei hun eigen korte spel op ze toegepast. Ik ben meer dan tevreden over het tweede gedeelte van de wedstrijd.” Pitcher Berry van Driel deelt die mening. “We kwamen stroef op gang. Maar uiteindelijk hebben we goed gespeeld”, zag ook hij op de eerste dag van het Rotterdamse toernooi.

Vanavond kan Nederland tegen Cuba meteen goede zaken doen. Eenvoudig wordt dat niet. Toch ziet Janssen mogelijkheden. “Cuba is altijd een mooie tegenstander”, aldus de Belgische coach. “Het kan alleen maar leuk worden. En met Rob Cordemans als startend pitcher op de heuvel hebben we zeker kansen.” Toch moet er nog wel het enige veranderen. Janssen: “We gaan spelen zoals we willen spelen. En niet zoals tegen Taiwan pas na de derde inning. Het had gisteren namelijk heel anders kunnen lopen.”

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page