Curaçao opnieuw onderuit tegen Chinese Taipei

Voor de tweede keer in drie dagen tijd heeft Curaçao op het World Port Tournament verloren van Chinese Taipei. Maandag gebeurde dat nog met twee punten verschil. Vanavond wisten de Taiwanese honkballers in de slotfase het verschil te vergroten tot 2-5.

Pitcher Jhih-Long Yang was zeven innings lang praktisch onbespeelbaar voor de Curaçaose slagploeg. Toch slaagde Curaçao erin lange tijd op gelijke hoogte te blijven met zijn tegenstander.

Chinese Taipei opende al in de tweede inning de score. Guo-Long Luo, nummer negen in de slagvolgorde, begon de slagbeurt met een driehonkslag en kon scoren op een hit van Ming-Jen Kuo.

Gelijkmaker

Een inning later had Curaçao een antwoord klaar. Na strikeouts voor Quincy Ascencion en Christefer Obsipo sloeg Johnny Gregorius de eerste en lange tijd enige honkslag voor Curaçao. Hij knalde de bal voor twee honken langs het derde honk. Shurendell Mujica, die eerder in de slagbeurt via vier wijd en schijn al in scoringspositie was gekomen, kon hierop voor de gelijkmaker aantekenen.

Vanaf de zevende inning moest Curaçao echter de strijd staken. Vijf vrije lopen in zeven slagmensen tijd zorgden ervoor dat Chinese Taipei opnieuw de leiding in de wedstrijd nam: 1-3. Manager Johnny Balentina moest in deze slagbeurt vier verschillende pitchers naar de heuvel sturen om Chinese Taipei van het scoren af te houden.

Eindstand

Een inning later liep Chinese Taipei nog verder uit. Met volle honken sloeg eerst Wang-Wei Lin een opofferingsslag in het rechtsveld, waarna Po-Jung Wang met een honkslag ook voor het vijfde punt zorgde.

Nadat startend pitcher Jhih-Long Yang in de achtste inning was vervangen, verdubbelde Curaçao in de gelijkmakanede achtste slagbeurt zijn aantal honkslagen dit duel van drie naar zes. Raywendly van Gurp, Shurendell Mujica en Johannes Gregorius sloegen elk een honkslag. Met zijn tweede hit van de middag sloeg Gregorius ook het tweede punt voor zijn ploeg over de thuisplaat. Daarmee bepaalde hij de eindstand op 2-5.

                1 2 3 4 5 6 7 8 9  R H E
CHINESE TAIPEI  0 0 1 0 0 0 2 2 0  5 7 1
CURAÇAO         0 0 0 1 0 0 0 1 0  2 6 3

Werpcijfers Chinese Taipei
Jhih-Long Yang (7): 6-2-1-1
Jung-Hao Hsieh (2/3+1 man): 1-0-3-0
Yu-Hsun Chen (1 1/3): 1-1-0-0

Werpcijfers Curaçao
Sherwenne Antersijn (6 1/3+2 man): 1-4-6-2
Mirangelo Muller (1/3+1 man): 0-1-0-0
Dienston Manuela (1 man): 0-1-0-0
Sidney Antonia (1+1 man): 0-2-1-1
Dennis Neuman (1 1/3): 0-0-0-0

 

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page