Meyer: ‘Het voelde alsof we de World Series hadden gewonnen’

De ontlading gisteravond was groot. Met een rake klap in het midveld sloeg Edinho Meyer Curaçao in Rotterdam in de tiende inning langs Nederland. Een dag later geniet de voormalig profhonkballer van Baltimore Orioles nog steeds van de winst: “Het voelde alsof we de World Series hadden gewonnen.”

Curaçao begon moeizaam aan zijn eerste wedstrijden van het World Port Tournament. In de aanloop werd al met 7-6 verloren van Overgansklasser Zwijndrecht. Op het World Port Tournament volgden nederlagen tegen Cuba en Chinese Taipei. “Aan onze eerste wedstrijden kon je zien dat we nog niet wisten wat we deden”, kijkt binnenvelder Johnny Gregorius terug. “Dat komt doordat ons seizoen in Curaçao nog niet is begonnen. Ik was daar een goed voorbeeld van.”

De broer van Major Leaguer Mariekson Gregorius sloeg tegen Cuba en Chinese Taipei in zes slagbeurten slechts één honkslag en kreeg vier keer drie slag. “Ik heb hierna met Johnny Balentina aan mijn techniek gewerkt. We hebben geprobeerd om weer terug te gaan naar de basis. En dat heeft geholpen.” Gregorius werd tegen Nederland de beste slagman met vier hits in vijf slagbeurten, waaronder een belangrijke honkslag in de tiende inning. Hierdoor bracht hij zijn ploeggenoot Amir Daou in scoringspositie. Niet veel later scoorde Daou het winnende punt.

Hongerig

Dat gebeurde na een hit van uitblinker Edinho Meyer, die in de achtste inning als pinch-hitter in de wedstrijd was gekomen. “Het is niet eenvoudig om vanaf de bank in de wedstrijd te komen”, aldus Meyer. “Maar je moet gefocust blijven. Je weet nooit wanneer je een kans krijgt.” En die kans kwam er. In de achtste inning kwam Meyer als aangewezen slagman in de wedstrijd en loodste hij eigenhandig zijn ploeg langs Nederland. “We waren erg hongering tegen Nederland. Dus toen ik de kans kreeg, heb ik alles gegeven. Het enige waar ik aan dacht in die laatste slagbeurt, was een honkslag.”

“Deze zege was voor ons heel belangrijk”, blikt Gregorius terug op de historische overwinning op de wereldkampioen uit 2011. “Het was een morele overwinning. We hebben laten zien dat we het kunnen opnemen tegen de besten.” Edinho Meyer kan dat beamen. “Het was een enorme overwinning. Niemand kon het echt geloven. Het voelde alsof we de World Series hadden gewonnen.”

Niet bang

Voor Gregorius kan het toernooi nu al niet meer stuk. “Het is erg mooi. Net als twee jaar geleden. Ik heb het erg naar mijn zin.” De overwinning op Nederland smaakt nu naar meer. “Natuurlijk willen we vanaf nu alles winnen. Maar dat wordt niet eenvoudig. We zullen er hard voor moeten strijden.”

Dat weet ook Meyer: “Wij weten dat we de underdogs zijn. Maar we zijn niet bang voor de grote teams. En vooral Nederland. We wilden gisteravond laten zien wat een schade een klein eiland kan toebrengen aan een groot team als Nederland.”

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page