Profcontract voor Rachid Engelhardt

De zeventienjarige Rachid Engelhardt tekent een profcontract bij Baltimore Orioles. De broer van international Bryan Engelhardt heeft hiervoor vandaag een mondelinge overeenkomst afgesloten met deze Amerikaanse organisatie. Engelhardt is de eerste speler uit de Nederlandse hoofdklasse die zijn profdebuut gaat maken voor de club uit Baltimore.

De talentvolle Engelhardt staat al langere tijd in de belangstelling van Amerikaanse profclubs. Zo was er op zestienjarige leeftijd serieuze interesse van onder meer Minnesota Twins. Uiteindelijk heeft de honkballer uit Almere nu een overeenkomst afgesloten met Baltimore Orioles. Als alle formaliteiten rond zijn, tekenen de twee partijen het profcontract. Engelhardt hoopt al volgende maand zijn profdebuut te kunnen maken.

Engelhardt neemt momenteel in Haarlem deel aan het MLB Pitching & Hitting Minicamp. In het Pim Mulierstadion trainen 32 spelers uit tien verschillende Europese landen onder leiding van voormalige Major Leaguers Bruce Hurst en Steve Finley.

Debuut

Engelhardt maakte in 2011 op vijftienjarige leeftijd zijn debuut in de hoofdklasse voor Mr.Cocker HCAW. Hij speelde uiteindelijk acht wedstrijden voor de Bussumse hoofdmacht. Aan het einde van dat seizoen maakte hij de overstap naar Corendon Kinheim om samen met zijn broer Bryan en vader Stanley Engelhardt samen te kunnen spelen. In 2012 kwam hij voor de Haarlemse club tot een slaggemiddelde van .208 in 37 wedstrijden. Momenteel staat hij op .318 in 21 duels.

De buitenvelder van Corendon Kinheim is begonnen aan een drukke zomer. Na het trainingskamp van Major League Baseball reist hij met Jong Oranje af naar Praag voor deelname aan het Europees kampioenschap. Ook heeft hij een uitnodiging ontvangen voor deelname in augustus aan de European Academy van Major League Baseball in Regensburg (Duitsland), waaraan hij ook vorig jaar deelnam.

Atlanta Braves

Deze maand tekenden ook al drie spelers van Curaçao een profcontract bij Atlanta Braves. Dat zijn de korte stoppen Ozaino Albies en Kevin Josephina en binnenvelder Terrence Josephina. Albies nam eerder dit jaar al deel aan de 2013 MLB Amateur Prospect Showcase in San Cristobal (Dominicaanse Republiek).

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page