Janssen: ‘Vrijdag weer vol aan de bak’

De Nederlandse honkballers zijn er gisteravond niet in geslaagd ook de tweede wedstrijd op het World Port Tournament van Cuba te winnen. Onder leiding van een uitstekend gooiende Orlando Yntema moest Oranje uiteindelijk met 0-4 buigen voor de Cubanen. Bondscoach Steve Janssen: “Als zij in de laatste twee innings bloed ruiken, dan komt het echte Cuba weer tevoorschijn”.

Na de wedstrijd tegen Cuba gaf bondscoach Steve Janssen het volgende aan: “Zoals je gezien hebt, staan er zeven nullen achter elkaar op het scorebord.” Over het gooien van de startend werper heeft de Belg dan ook alleen maar lof: “Orlando Yntema heeft naar mijn idee een dijk van een wedstrijd gegooid”.

Uiteindelijk wist Cuba de wedstrijd in de slofase alsnog naar zich toe te trekken.  “Helaas hadden wij offensief weinig inbreng. Hierdoor werd de druk op de pitcher steeds groter. Als de Cubanen dan in de laatste twee innings bloed ruiken, komt het echte Cuba weer tevoorschijn”, aldus Janssen over de winnaarsmentaliteit van Cuba .

Verwend

Nederland is na zoveel overwinningen op de Cubanen natuurlijk redelijk verwend, maar Janssen nuanceert het verlies: “Driekwart van het Cubaanse WBC-team staat hier. Vroeger als we met 4-0 van Cuba verloren, was dat een goed resultaat. Maar na zoveel overwinningen op rij, geeft dat nu dus een wrang gevoel. Wij brachten te weinig offensief om aanspraak te mogen maken op de overwinning.”

Het was het tweede verlies op rij na een nederlaag de dag daarvoor tegen Curaçao. Maar reden voor paniek is er niet volgens de bondscoach. “We hebben een goed antwoord gegeven op het verlies tegen Curaçao met genoeg wil en drive”, aldus Janssen. Over wat de komende dagen nog te verwachten valt, is Janssen duidelijk: “Vandaag gaan we trainen en lekker een middag van de rust genieten. Daar zijn sommige jongens wel aan toe. Vrijdag gaan we weer vol aan de bak tegen Curaçao.”

Een van de spelers die wel offensief wat inbracht met een driehonkslag gisteravond, was korte stop Stijn van der Meer. De speler van het Utrechte UVV neemt dit jaar voor het eerst met Oranje deel aan het World Port Tournament: “Twee jaar geleden zat ik hier nog op de tribune naar het team te kijken. En nu sta ik hier.”

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page