Ruar Verkerk naar Minnesota Twins

Een dag nadat Corendon Kinheim-speler Rachid Engelhardt overeenstemming heeft bereikt met Baltimore Orioles, heeft opnieuw een Nederlandse speler een aanbieding ontvangen van een Amerikaanse proforganisatie. De zestienjarige Ruar Verkerk van DOOR Neptunus tekende vandaag een contract voor Minnesota Twins.

Verkerk stond in de belangstelling van diverse profclubs. Nadat na 1 juli buitenlandse spelers door Major League-clubs kunnen worden vastgelegd, wachtte Minnesota Twins niet lang en bood de club Verkerk een zevenjarig contract aan. Die werd vandaag, in het bijzijn van scout Howard Norsetter, tijdens het World Port Tournament in het Neptunus Familiestadion ondertekend.

Na het seizoen in Nederland vertrekt Verkerk voor enkele maanden naar Australië voor deelname aan het Major League Baseball Australia Academy Program (MLBAAP). Eerder namen ook de Nederlandse honkballers Ruben Rijkhof, Daan Cornelissen en Raoell Kortstam al deel aan dit MLBAAP. Vervolgens moet hij zich in maart in Florida melden voor Spring Training.

Debuut

Het zestienjarige Nederlandse talent, dat dit seizoen speelt voor DOOR Tridents, maakte zondag 26 mei voor DOOR Neptunus zijn debuut in de Nederlandse hoofdklasse. In zijn eerste slagbeurt sloeg de debutant meteen een honkslag en kon hij even later met volle honken scoren op een wilde worp. De voormalig speler van Zwijndrecht speelde inmiddels twee wedstrijden in de hoofdklasse met een slaggemiddelde van .125.

Verkerk nam vorig jaar deel aan de zevende Power Showcase Homerun Derby in Miami. Eerder in dat seizoen had hij al deelgenomen aan het hitting-camp van Major League Baseball in Haarlem en aan de MLB European Baseball Academy in het Italiaanse Tirennia.
De linkshandige slagman neemt later deze maand met Jong Oranje deel aan het Europees kampioenschap in Praag. Vorig jaar speelde Verkerk met Jong Oranje al het wereldkampioenschap in Zuid-Korea. Eerder kwam de derde honkman ook uit voor het Nederlandse AA-team.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page