Update Major en Minor League

Terwijl de hoofdklasse in Nederland in verband met het World Port Tournament stil ligt, wordt er in de Verenigde Staten gewoon door gehonkbald in de verschillende profcompetities. Met ditmaal hoofdrollen voor pitchers Jair Jurrjens en Tom Stuifbergen.

In de Major League was het deze week weer business as usual voor alle spelers uit Nederland, Curaçao en Aruba. Roger Bernadina (Washington Nationals) sloeg een RBI-double in de  serie tegen de Mets. Didi Gregorius deed met de Arizona Diamondbacks ook  New York aan en had wederom  een aandeel in een mooi dubbelspel.

Kenley Janssen kwam met de Los Angeles Dodgers zowel in wedstrijden tegen de Philadelphia Phillies als tegen de Colorado Rockies op de heuvel. In die laatste wedstrijd zorgde Jansen hij de overwinning voor de Dodgers binnenhaalde. Andrelton Simmons  (Atlanta Braves) sloeg maar liefst drie keer punten binnen in de serie tegen de Miami Marlins, maar zijn driehonkslag was wel het fraaist.

Pedro Strop, die tijdens de World Baseball Classic actief was voor de Dominicaanse Republiek, is door de Baltimore Orioles naar de Chicago Cubs geruild.

Triple A

Alleen Xander Bogaerts viel echt op met zijn optredens op dit niveau. Hij speelde met de Pawtucket Red Sox altijd in de basis negen. Dat deed hij maar liefst vijf keer tegen de Scranton-Wilkes Railriders (New York Yankees). Bogaerts sloeg in vijftien slagbeurten zes honkslagen en bracht drie punten binnen.

Bij het Triple A-team van Baltimore Orioles keerde deze week pitcher Jair Jurrjens terug. Hij was eind vorige week door de Amerikaanse hoofdmacht opgeroepen voor de wedstrijd tegen New York Yankees. Na één wedstrijd moest Jurrjens alweer het veld ruimen. Om hem terug te kunnen zetten naar Norfolk Tides moest hij eerst in de uitverkoop worden gezet, oftewel worden designated for assignment.
De clubleiding uit Baltimore had al wel aangegeven Jurrjens graag voor de organisatie te willen behouden. Dat gebeurde ook. Jurrjens bleef zijn club trouw en vervolgt deze week zijn profcarrière weer bij Norfolk Tides, waarvoor hij al het merendeel van het seizoen speelde.

Double A

Op dit niveau kwam Loek van Mil tweemaal in actie met de Pensacola Blue Wahoos (Cincinnati Reds) . Hij stond bijna drie innings op de heuvel in wedstrijden tegen de Jackson Generals (Seattle Mariners) en kreeg daarin drie honkslagen en één punt tegen.

Juan Carlos Sulbaran van de Northwest Arkansas Naturals (Kansas City Royals) gooide tegen zowel de Frisco Roughriders (Texas Rangers) als de Midland Rockhounds (Oakland A’s). De eerste van die twee verliep niet echt al te best: Hij kreeg in nog geen hele inning vier honkslagen en vier punten tegen. Bovendien liet zijn veld hem vier keer in de steek.

Tom Stuifbergen van de New Britain Rock Cats (Minnesota Twins) daarentegen  gooide dinsdag 6 1/3 inning in een wedstrijd tegen de New Hampshire Fishercats (Toronto Blue Jays) en kreeg daarin maar 4 honkslagen te verwerken. Hij stond geen enkel punt toe en won daarmee al zijn derde duel in vijf wedstrijden tijd.

Class A

De Class A-competitie is een klasse, die uit enkele subklassen bestaat: Class A Advanced en Class A. Daarnaast is er nog een Class A Short-Season, ondanks de Single A-status zijn de teams  iets beperkter dan de teams uit de andere twee klassen met betrekking tot de leeftijd van de speler  en ervaring in het  professionele honkbal. Bovendien duurt het seizoen dus korter.

In de Class A Advanced-competitie kwam Randolph Oduber met de Potomac Nationals in actie tegen de Wilmington Bluerocks (Kansas City Royals) en de Winston-Salem Dash (Chicago White Sox). Hij had in de eerste wedstrijd een honkslag en kwam eenmaal binnen. Roderick Bernadina van de Delmarva Shorebirds (Baltimore Orioles) speelde in de series tegen de Greensboro Grasshoppers (Miami Marlins) en de Lakewood Blueclaws (Philadelphia Phillies) en maakte vooral in de wedstrijden tegen Greensboro de meeste indruk door twee honkslagen en een homerun te slaan.

Ook Rodney Daal speelde een actieve rol voor de Fort Wayne Tincaps (San Diego) tegen de Lake Count Captains (Cleveland Indians) en de South Bend Silverhawks (Arizona Diamondbacks): In dertien slagbeurten had hij zeven honkslagen (waaronder een driehonkslag) en scoorde hij tweemaal.
Kevin Moesquit had met de Burlington Bees (Los Angeles Angels) een aantal mooie wedstrijden tegen de Beloit Snappers (Oakland Athletics): Hij kwam twaalf keer aan slag en had vijf honkslagen waaronder een tweehonkslag

Derde honkman Nick Urbanus van de Hickory Crawdads (Texas Rangers), die onlangs terugkeerde van de disabled list, stond in de wedstrijden tegen de Charleston Riverdogs (New York Yankees) en de Savannah Sand Gnats (New York Mets) wel opgesteld maar had vooralsnog geen rol van betekenis.

Class A Short Season

De Nederlandse pitcher Lars Huijer van de Everett AquaSox gooide vijf innings tegen de Vancouver Canadians (Toronto Blue Jays). Hij werd verliezend werper met zes honkslagen en twee punten tegen. Zijn veld maakte twee fouten.

Christopher Garia van de Spokane Indians (Texas Rangers) had in wedstrijden tegen de Everett Aquasox (Seattle Mariners) en de Tric-City Dust Devils (Colorado Rockies) mooie cijfers: hij stond 23 keer aan slag en had zeven honkslagen met vier binnengeslagen punten. Zelf scoorde hij ook nog eens vijf keer.
Jiandido Tromp speelde met de Williamsport Crosscutters (Philadelphia Phillies) twee keer tegen de State College Spikes (St Louis Cardinals) en sloeg daarin een tweehonkslag en scoorde eenmaal.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page