Cuba na tweede nederlaag in de wachtkamer

Cuba had vanmiddag de kans om zich als eerste team te plaatsen voor de finale van het World Port Tournament. De Cubaanse honkballers gingen echter met minimaal verschil onderuit tegen Chinese Taipei. Door de 2-1 nederlaag is een plaats in de eindstrijd nu allerminst zeker geworden voor de viervoudig winnaar.

Een tweede overwinning binnen 24 uur op Chinese Taipei was voor Cuba voldoende om de finale van aankomende zondag te kunnen bereiken. Gisteravond werd het nog 3-1 voor Cuba. Maar vandaag kwam de gevaarlijke slagploeg er niet aan te pas. Bij Chinese Taipei gooide pitcher Tsung-Hao Wang 8 1/3 inning voor de winst.

Hij werd vanmiddag geholpen door zijn ploeggenoten. Die brachten al in de vierde inning een voorsprong op het scorebord. Chinese Taipei wist in het restant van het duel de voorsprong vast te houden. In de vierde inning sloegen de Taiwanese honkballers toe. Op dat moment was de koek bij de Cubaanse pitcher Jorge Hernández op. Na honkslagen van Han Lin en Chia-Wei Huang moest hij het eerste punt incasseren. Een driehonkslag van Guo-Long Luo bracht de voorsprong vervolgens ook op 2-0.

Verdedigen

In de vijfde inning kwam Cuba terug via een punt van Eriel Sánchez (tweehonkslag). Pinch-runner Johan Moncada probeerde twee innings later de gelijkmaker te scoren. Op een honkslag van diezelfde Sánchez probeerde hij vanaf het tweede honk te scoren. Linksvelder Meng-Hsiung Yu was hem echter te snel af en kreeg op tijd de bal bij catcher Shih-Hao Lin, die met succes de voorsprong kon verdedigen.

Zo slaagde Cuba er niet in om het gat te dichten. Zelfs niet nadat de ploeg via vier wijd voor Johan Moncada, een honkslag van Eriel Sánchez en een veldfout van Chinese Taipei in de negende inning lopers op alle honken had gekregen. Twee pitcherswisselingen moesten er aan te pas komen om de Cubaanse aanval een halt toe te roepen.
Door de winst is Chinese Taipei nu in het klassement weer op gelijke hoogte gekomen met Cuba. Nederland kan zich vanavond bij deze twee teams voegen met winst op Curaçao. Door dit resultaat wordt pas morgen, op de laatste dag van de eerste ronde, bekend welke twee teams zich gaan plaatsen voor de finale. Alle vier de deelnemers maken hier nog altijd aanspraak op.

                1 2 3 4 5 6 7 8 9  R H E
CUBA            0 0 0 0 1 0 0 0 0  1 9 1
CHINESE TAIPEI  0 0 0 2 0 0 0 0 X  2 7 2

Werpcijfers Cuba
Jorge Hernández (3 2/3+1 man): 2-0-5-0
Noelvis Entenza (4 1/3): 4-1-2-1

Werpcijfers Chinese Taipei
Tsung-Hao Wang (8 1/3+1 man): 3-2-8-1
Sheng-Hsiung Huang (1/3+1 man): 0-0-1-0
Yu-Hsun Chen (1/3): 0-0-0-1

 

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page