Curt Smith ontslagen door Amerikaanse profclub

De Nederlandse international Curt Smith is vandaag door zijn profclub Minnesota Twins ontslagen. De eerste honkman speelde dit seizoen 45 wedstrijden voor het Double A-team New Britain Rock Cats.

Curt Smith kreeg in maart een nieuwe kans op een profavontuur. Hij begon als free-agent met het Nederlands honkbalteam aan de World Baseball Classic. Daar maakte hij voldoende indruk om de interesse te wekken van Minnesota Twins. De Amerikaanse proforganisatie bood de Nederlandse international uiteindelijk half maart een profcontract aan.

Smith kon daarmee aan zijn zesde seizoen als profhonkballer beginnen. Eerder speelde hij voor St. Louis Cardinals en Miami Marlins. Voor beide teams bereikte hij het Double A-niveau. Na afloop van het seizoen 2012 werd Smith free-agent en kreeg hij uiteindelijk een nieuwe kans bij de club uit Minnesota.

Door deze organisatie werd Smith gestald bij het Double A-team Britain Rock Cats, waar ook de Nederlandse international Tom Stuifbergen voor uitkomt. In 45 wedstrijden kwam Smith tot 34 hits (.231) met acht tweehonkslagen en vier homeruns. Hij sloeg negentien punten over de thuisplaat en scoorde zeventien keer. Na drie maanden is nu alsnog een einde gekomen aan zijn overeenkomst met Minnesota Twins.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page