Cuba naar finale World Port Tournament

Cuba heeft zich op grootste wijze als eerste team geplaatst voor de finale van het World Port Tournament. De Cubaanse honkballers boekten vandaag in de wedstrijd tegen het inmiddels uitgeschakelde Curaçao zijn vierde en laatste overwinning uit de eerste ronde. In acht innings werden de honkballers van Curaçao van het veld geslagen: 0-11.

Wie morgen in de finale van het World Port Tournament van Cuba wil winnen, moet van goeden huize komen. Zoveel heeft de viervoudig kampioen vanmiddag in het Neptunus Familiestadion wel duidelijk gemaakt. Met grote overmacht werd tegen Curaçao de laatste benodigde overwinning in de wacht gesleept voor plaatsing voor de eindstrijd.

Cuba schakelde onder leiding van pitcher Ismel Jiménez de eerste veertien tegenstanders uit, waarvan vijf honkballers met drie slag aan de kant konden gaan zitten. Pas in de vijfde inning slaagde Amir Daou de perfect game van Jiménez op te breken. In de zevende inning sloeg Shurendell Mujica de tweede en laatste hit voor Curaçao.

Tweepitters

De Cubaanse honkballers sloegen er in de Rotterdamse zon lustig op los. Maar liefst zestien hits lieten zij optekenen. Vijf daarvan waren goed voor twee honken. Onder meer via tweepitters van Bárbaro Arruebarruena en Yulieski Gourriel scoorde Cuba al viermaal in de derde inning. In de vierde inning ramde Arruebarruena de bal andermaal voor twee honken weg om opnieuw een rally te starten.

Twee hits later was de voorsprong al opgelopen tot 0-6 en had Corendon Kinheim-pitcher Nick Veltkamp, als derde pitcher van vandaag voor Curaçao, de heuvel moeten beklimmen. Veltkamp wist heel even de Cubaanse slagploeg tot rust te manen. Maar in de zesde inning hervatte Cuba de aanval. Nu sloegen Alexander Malleta en Guillermo Heredia tweepitters voor nog eens twee runs: 0-8.
Uiteindelijk gebruikte manager Johnny Balentina dit duel zes verschillende pitchers, maar kon hij daarmee niet voorkomen dat Cuba na acht innings de wedstrijd vroegtijdig wist te beëindigen. Dat gebeurde na drie punten op vier hits in de achtste Cubaanse slagbeurt.

Finale

Het werd zodoende een 0-11 knock-out voor Cuba, dat daarmee de 2-1 nederlaag van een dag geleden tegen Chinese Taipei deed vergeten. En zo staat voor de negende keer een Cubaans team in de finale van het World Port Tournament. Sinds 1995 was dat tot dusver zes keer het nationale team een team uit Havana (1995 en 1997). Alleen in 1989 en 1991 bereikte niet een Cubaanse deelnemer de finale van het World Port Tournament.

Later vandaag spelen Nederland en Chinese Taipei om het tweede toegangsbewijs voor de finale. Nederland heeft daarbij de beste papieren. De gastheer won afgelopen zondag al met 7-2 van Chinese Taipei. Voor Curaçao is met de nederlaag van vanmiddag tegen finalist Cuba een einde gekomen aan het toernooi. De ploeg van manager Johnny Balentina won in zes wedstrijden alleen eenmaal van Nederland.

         1 2 3 4 5 6 7 8   R  H E
CUBA     0 0 4 2 0 2 0 3  11 16 0
CURAÇAO  0 0 0 0 0 0 0 0   0  2 1

Werpcijfers Cuba
Ismel Jiménez (5): 8-0-2-0
Duniel Ibarra (1): 0-0-0-0

Werpcijfers Curaçao
Ruderly Manuel (2 1/3+5 man): 1-2-5-0
Sidney Antonio (2/3+3 man): 0-0-4-0
Nick Veltkamp (3): 1-1-3-1
Sherwenne Antersijn (1): 0-0-0-0
Mirangelo Muller (4 man): 0-0-3-0
Dienston Manuela (1): 0-1-1-0

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page